Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

At blive kaldt billig…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Jeg forstår rigtig godt, at du føler dig sårbar over det, den dreng har gjort. Det var rigtig tarveligt gjort af ham, og et stort tillidsbrud, når I havde fået en fortrolighed. Jeg synes bestemt ikke, at du er billig, for du sendte det jo til ham i al fortrolighed og ikke for at dele det med alle mulige andre.
Jeg synes, at det er godt, at du har sagt fra over for drengen og sagt hvordan du har det med det, og mon ikke han inderst inde er lidt flov over det..? 
Jeg forstår det sådan, at I aldrig har mødt hinanden i virkeligheden, men kun på nettet? Er det mon rigtigt forstået..? Jeg tænker, at det måske er sådan, at nogle kan finde på at gøre og sige ting på nettet, som de ikke ville gøre, hvis de kendte hinanden i virkeligheden. Det er som om, at grænserne er nogle andre på internettet. Så tør du måske at vise et billede af dig selv, som du måske ikke ville have vist drengen, hvis du havde kendt ham fra klassen..? Jeg tænker, at din oplevelse kan have har lært dig (på den hårde måde godtnok), hvordan nettet kan misbruges og andre kan overskride ens grænser, hvis man ikke passer rigtig meget på sig selv..?
Hvis du har mod til det, kunne du måske skrive om din oplevelse til de samme som har set dit billede på nettet..? Du kunne måske skrive, hvordan du føler dig krænket og advare andre om at lægge nogle billeder ud af sig selv, også selvom de har tillid til den, de skriver med..? Jeg tænker, at det måske kunne være en måde for dig at genvinde din værdighed, og samtidig kunne du advare andre om at gøre det samme. Jeg tror desværre, at en del piger har oplevet noget lignende, og måske kunne du hjælpe nogen af dem til at tænke sig om en ekstra gang, inden de lægger billeder ud..?
Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt videre. Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale videre med en rådgiver om det.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat