Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoletræt Problemer..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære digTak for dit brev. Jeg kunne så godt tænke mig at snakke lidt mere med dig – for at høre hvilke tanker, du havde gjort dig, da du skiftede skole fra specialskolen til produktionsskolen...Hvilke forventninger havde du dengang?Hvorfor blev det lige den produktionsskole? Kan den mon tilbyde noget specielt?Jeg tænker, at dit dårlige selvværd måske skyldes, at det er et nyt sted, du er startet? Det kan nemlig være rigtig svært at starte et nyt sted, man kan meget nemt føle sig dum og utilstrækkelig, fordi man er på "usikker grund". Det kan være svært at vide, hvad de nye lærere forventer, og kan du nu også kan opfylde de nye krav. Tænker du mon sådan?Måske skyldes dine depressive tanker og manglende glæde, at du føler, du er i en for dig umulig skolesituation? Måske ville dit humør skifte, hvis du fik noget mere hjælp, mere forståelse?Kunne du mon tænke dig en praktikplads? Hvis ja, så kunne du spørge, om det kunne lade sig gøre.Jeg synes, det er rigtig godt, du har talt med din mor om dine tanker og oplevelser. Men jeg kan også godt forstå, at du synes, det er svært helt at forklare, hvad der sker med dig. Jeg tænker, at det bedste nok ville være, hvis du kunne tale med en erhvervsvejleder eller din kontaktlærer på skolen. Det er vigtigt, at du får fortalt dem, at du er trist og føler dig skoletræt. Jeg er helt sikker på, at erhvervsvejlederen og din kontaktlærer tidligere har mødt elever, der har det ligesom dig.Hvis du har mod på det, kan du også kontakte os på BørneTelefonen på 116 111, og tale om dine tanker og overvejelser.De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat