Brev

Jeg er Blevet droppet af min BFF….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Der er desværre mange piger, der har oplevet lige præcis det, du oplever. Det er meget sårende, når ens bedste veninde pludselig finder en ny veninde. Og når de så tilmed bagtaler dig og prøver at gøre dig jaloux, kan jeg virkelig godt forstå, at du bliver ked af det. 

Når der sker sådan noget mellem veninder, så er det vigtigt, at de voksne hjælper. Du skal derfor slet ikke lade som ingenting. Du skal tværtimod fortælle det til de voksne omkring dig. 

Måske har dine forældre allerede lagt mærke til, at du ikke er så meget sammen med din veninde? Hvad ville der mon ske, hvis du fortalt dem hvorfor? Jeg forestiller mig, at dine forældre og din venindes forældre kender hinanden gennem jeres mangeårige venskab. Måske kunne dine forældre derfor tale med din venindes forældre? Fortælle, at der er noget forandret mellem jer piger, og at det ser ud til, at I skal have lidt hjælp til at finde ud af det igen. 

Dine forældre kan også hjælpe dig med at få talt med din lærer. Han eller hun skal nemlig også have besked. Det er din lærers ansvar, at alle trives i skolen. Det gør du ikke lige nu! Og din veninde og den nye pige behandler dig helt vildt skidt. Det skal stoppes. Og det skal læreren hjælpe med.

Måske er du lidt nervøs for, hvad der vil ske, når din lærer får besked - om det vil blive værre?  Det synes jeg, du skal sige til din lærer. Bed fx ham eller hende om ikke at fortælle, at I har talt sammen. Din lærer vil nemlig godt kunne arbejde med klassens trivsel og dynamikken mellem jer tre piger uden at fortælle, at det er fordi, du er ked af det. 

 

I din alder er det ikke ualmindeligt, at venskaber ændrer sig. Nogle veninder ”vokser” lidt fra hinanden, fordi de får forskellige interesser. Måske sker det også for dig og din veninde på et tidspunkt. Jeg tror dog slet ikke, at det, det handler om lige nu. Faktisk tror jeg slet ikke, det handler om jer. Det handler nok mest om den nye pige. Hun virker meget usikker på det at være ny i en klasse. Derfor kæmper hun for at holde godt og grundigt fast i din veninde. Og i det bliver du en trussel. For hun ved jo godt, at du og din veninde har haft et godt venskab. Den nye pige skal derfor have hjælp til at komme ind i klassen på en god måde. Hvor hun finder en plads i pigegruppen uden at skubbe dig væk. Det skal din lærer hjælpe med. Og derfor er det så vigtigt, at han eller hun får besked.

Nu er det snart sommerferie. Måske plejer du og din veninde at lave noget sammen i sommerferien? Du kunne overveje en dag i ferien at skrive til hende og høre, om I skal lave noget sammen. Lige nu er din veninde sikkert forvirret over alt det, der sker mellem jer piger. Men mon ikke hun kommer til at tænke sig lidt om i løbet af ferien, når I ikke går op og ned af hinanden alle tre. Forhåbentlig kommer hun til at mærke, hvor skidt hun har behandlet dig. Og at hun savner dig. Det håber jeg for dig. Og for hende. For jeg tror, du er en rigtig god og trofast veninde. 

Mange Kærlige hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat