Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte hjem til far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13.

Hvor er det godt, at du skriver til os, det er absolut ingen nem situation, du står i. Det er altid svært som barn at være klemt mellem sine forældre.

Du skriver ikke noget om, hvorvidt du har snakket med din far om dit ønske. Måske kunne du dele dine tanker med ham?

Nu ved jeg ikke, om din mor og far kan tale sammen om de her ting, men i så fald kunne din far måske snakke med din mor.

Alternativt kan din far kontakte Familieretshuset, som så kan kalde dine forældre ind til et møde, hvor de kan drøfte, hvilke muligheder der er for at lave det om.

Da du er over 10 år gammel, har du det, der hedder initiativret. Det betyder, at de voksne skal lytte til dine meninger. Det er ikke sikkert, at du kan få dine ønsker opfyldt, men de skal altid lytte til dine meninger og dine ønsker. Her kan du fortælle, at du gerne vil bo hos din far.

Hvis det ikke er en løsning for dig at snakke med din far om de her ting, så kunne det være en god idé at få en anden voksen til at hjælpe dig med at tale med din mor. Det kunne være din mormor, en sød lærer fra din skole eller måske en god vens forælder. En af dem kunne måske støtte dig i at få snakket lidt mere med din mor om de her ting. Det kunne måske være en god idé at fortælle din mor, hvorfor din gerne vil bo hos din far og hvilke fordele der er i det for dig.

En anden mulighed kunne være, at du selv kontakter Familieretshuset og beder om et møde. Du har faktisk ret til selv at kontakte Familieretshuset, hvis du har nogen ting, der bekymrer dig omkring din bopæl og hvor meget du skal bo hvert sted. Du kan kontakte dem på Børnenes Skilsmissetelefon her: Familieretshuset – Børnenes Skilsmissetelefon

Du er også altid velkommen til at kontakte os på nummeret 116 111. Vi har rådgivere, der sidder klar til at hjælpe dig alle dage, hele døgnet.

De bedste ønsker

BørneTelefonen

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat