Brev

Flytte hjem til far

Heej BB

jeg er en pige på 13 år. Min forælder er skilte og jeg bor hjemme hos min mor og ser min hver Torsdag og hver anden weekend. Jeg ville gerne flytte hjem til min far da jeg er træt af min mor og ville gerne prøve nyt men når jeg spørger min mor om jeg må flytte hjem til min far min mor siger min mor at jeg ikke må.
 
hved du/i jeg kan gør og hvordan.
Med venlig Hilsen. A

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”A”.

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Hvor er det godt, at du skriver til os, det er absolut ingen nem situation, du står i… Det er altid svært som barn at være klemt mellem sine forældre…

Du skriver ikke noget om, hvorvidt du har snakket med din far om dit ønske…? Måske kunne du dele dine tanker med ham? Nu ved jeg ikke, om din mor og far kan tale sammen om de her ting, men i så fald kunne din far måske snakke med din mor… Alternativt kan din far tage kontakt til Statsforvaltningen, som så kan kalde dine forældre ind til et møde, hvor de kan drøfte, hvilke muligheder der er for at lave det om… Her vil jeg tro, at man også vil spørge dig, når du er 13 år gammel… Så har du mulighed for at fortælle, at du gerne vil bo hos din far, og i stedet have samvær med din mor…

Hvis det ikke er en løsning for dig at snakke med din far om de her ting, så kunne det være en god idé at få en anden voksen til at hjælpe dig med at tale med din mor… Det kunne være din mormor, en sød lærer fra din skole eller måske en god venindes mor… En af dem kunne måske støtte dig i at få snakket lidt mere med din mor om de her ting… Det kunne måske være en god idé at fortælle din mor, hvorfor din gerne vil bo hos din far og hvilke fordele der er i det for dig…

En anden mulighed kunne være, at du selv kontakter Statsforvaltningen og beder om et møde. Du har faktisk ret til selv at kontakte Statsforvaltningen, hvis du har nogen ting, der bekymrer dig omkring din bopæl og hvor meget du skal bo hvert sted - den ret hedder "Initiativretten".

På vores hjemmeside kan du se et brev, som vi har lavet til børn, som gerne vil benytte sig af deres initiativret. Se her>>

Måske du kan finde en voksen, der kan hjælpe dig med det, hvis du mener, at det ville være en god idé.

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage kl. 11-23.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat