Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
 
Kære pige på 11 år
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at dine forældres skilsmisse for 4 år siden har været voldsom for dig. Du var kun 7 år dengang og forstod nok ikke så meget af de voksnes konflikter. Det lyder også, som om det ville have været godt for dig, hvis dine forældre havde fortalt dig og din søster noget mere om, hvad der skete.
Det er nemlig altid svært for børn, hvis de ikke forstår, og hvis de ikke får at vide, hvad der sker.
Men lige nu er problemet, at du føler dig dårligt behandlet både af din far og af din mor, og at du ikke har lyst til at bo hjemme mere. Så det er ikke så nemt at være dig lige nu.
Selv om du ikke har det så godt derhjemme lige nu, må du nok se i øjnene, at den første løsning ikke er at komme på børnehjem. I første omgang må du prøve at løse problemet på en anden måde.
Når man har sådan nogle konflikter med sine forældre, er det bedste oftest at få snakket om det. Jeg tænker på, om dine forældre mon overhovedet ved, hvordan du har det? Hvis du ikke har sagt noget om det, har de måske slet ikke opdaget, at du ikke trives lige nu?
Måske er I en familie, der ikke er vant til at snakke så meget om, hvordan I har det. Derfor forstår jeg godt, hvis du tænker, at det er svært. Men du skal vide, at selv om det kan føles helt umuligt at snakke om sine følelser, kan det være en stor lettelse at få det gjort. Og det kan hjælpe rigtig meget.
Jeg har 2 forslag til dig.
1.    Du kan få nogen til at hjælpe dig med at snakke med dine forældre. Måske kan du spørge din papmor eller din farmor, om hun vil være med til at tale med din far om, hvordan du har det. Eller du kan snakke med din klasselærer og høre, om hun/han vil være med til at snakke med din mor eller far. Eller er måske er der en anden du tænker vil være god til det? 
2.    Du kan også prøve at skrive et brev til din far og til din mor, hvor du fortæller, hvordan du har det, og at du har brug for deres hjælp, så du kan få det bedre. Jeg kan jo se, at du er dygtig til at skrive om det.
Hvis du har brug for mere rådgivning, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor du kan snakke videre med en rådgiver. Vi vil i hvert fald meget gerne snakke med dig. 
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen
 
 
 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat