Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det eneste skilsmisse barn i klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Hvis du tjekker brevene i Brevkassen vil du se, at rigtigt mange børn har det ligesom dig, når deres forældre for nyligt er blevet skilt. Det er en stor forandring, der sker i et barns liv og mange ting skal man ligesom til at finde ud af på ny. Jeg kunne ønske for dig, at du kunne tale med dine forældre om, hvordan du har det, så de kan lytte og støtte dig til at få det bedre.

Har du mod på at tale med din mor eller din far om, hvordan du har det inden i dig? Din mor eller din far kan måske hjælpe dig med at sætte flere ord på de tanker og følelser, der er inde i dig? Det er helt naturligt, hvis du bliver trist eller vred eller får andre følelser inde i dig, som du ikke er vant til have. Det er også helt naturligt, hvis du får tanker om, hvordan det skal blive for dig i forhold til din far og din mor, fx om hvordan du skal bo og hvordan du har det med den ordning der er bestemt.

Det kan også være du har en sød farmor eller mormor som du kan få en snak med?

Jeg tænker på, at det måske også kan være en god idé at tale med din klasselærer om, at der lige nu er noget, der er svært for dig - og måske også fortælle det til din veninde? Det er tit rigtigt rart, når nogle omkring een véd lidt om, hvad der er svært for tiden. Så har man ligesom nogle, man kan betro sig til og man føler sig måske ikke helt alene.

Du kan overveje at vise dit brev til dine forældre eller een af dem. Det kan være din start på en god snak med dem om, hvordan det er at være dig lige nu. Jeg er sikker på, at dine forældre holder af dig og vil støtte dig så godt, som de kan og at de derved får hjælp til at se, at dét, der er sket, også har stor betydning for dig i dit liv.Jeg ønsker dig stort held og lykke og håber, du og dine forældre finder en god løsning, som dur for dig.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat