Brug for en at snakke med
Kære børnetelefonen, jeg er en pige på 16 år, og jeg skriver ind, fordi jeg ikke har nogen idé om, hvad jeg skal gøre.
Mine forældre har været skilt i 7 år, og de har aldrig fundet ud af at omgås hinanden lige siden, hvorved deres forhold næsten er blevet værre end det var i starten. Det har været nogle vildt hårde år på alle mulige måder, men her på det sidste er det bare blevet værre, og jeg drømmer ikke om andet end den dag, jeg bliver myndig.
Mine forældres skilsmisse skete ved at min far havde fundet en ny, og der blev vedtaget en 14-7 ordning, med hovedparten hos min mor. I starten havde jeg rigtig ondt af min mor, da det ligesom var min far der optrådte som skurken. I og med at jeg er den ældste i min søskendeflok, blev der da også lagt meget over på mine skuldre af både tanker og opgaver, på trods af min alligevel unge alder. Min mor fik allerede dengang sagt og gjort nogle ting, jeg aldrig nogensinde kan glemme. Men fordi hun er min mor og jeg ikke havde prøvet noget lignende før, har jeg selvfølgelig altid bare prøvet at leve med det. Min mor har uden tvivl ændret sig efter skilsmissen, og hun har aldrig lagt skjul på sit had til alt og alle på min fars side. På samme måde har jeg – efterhånden som jeg fik skrabt nok mod sammen – heller aldrig lagt skjul på, at jeg ikke gad finde mig i hendes bagtalning osv.
Jeg føler aldrig at hun oprigtigt har hørt efter, når jeg har forsøgt at udtrykke mine frustrationer over for hende. Men hun har en måde, hvorpå hun går helt amok på mig og så bagefter så undskylder hun og siger at det bare lige var hendes måde at reagere på. Her føler jeg mig altid elsket og anerkendt, blot ind til næste gang, hun finder en anledning til at skælde mig ud. Det har også bare bidraget til, at jeg ikke har haft lyst til at dele noget personligt med hende, da jeg ikke vil risikere at hun “ødelægger” det. Udover hendes generelle udbrud er der også bare så mange ting ved min mor, jeg ikke kan lide. De ting må jeg jo bare leve med, men hvis hun så påpeger, at jeg heller aldrig deltager i nogle samtaler med hende, kan jeg ikke argumentere for andet end at jeg ganske enkelt bare ikke interesserer mig for at få min ret, bagtale mennesker jeg holder af eller hvad hende og mine hjernevaskede søskende ellers synes om.
Jeg har i årevis misundet alle mine veninders uperfekte men alligevel perfekte forhold til deres forældre og specifikt mødre. Og jeg kan ikke se andet end uretfærdighed i, at jeg kun som 9-årig havde muligheden for, at blive hørt i statsforvaltningen. Hvor mine søskende og jeg i øvrigt sad med trusler fra min mor om, at hvis vi sagde andet end hvad hun ønskede derinde ift. samværsordning, så ville hun slet ikke være der for os. Det var 14-7 eller ingenting. Og der er jo intet 9-årigt barn, der frivilligt vil miste sin mor.
Efterhånden som jeg er blevet 16 år, føles det lidt ligegyldigt at skulle prøve at gøre noget ved ordningen nu. Men det piner mig stadig at min mor konstant skal være efter mig, samtidig med at jeg også har så mange andre vægte på mine skuldre, som jeg så ikke har en mor at dele med.
Jeg forsøger at holde mig mest muligt væk hjemmefra, men det falder mig ikke naturligt ind, da jeg egentlig bedst kan lide at være alene. Derfor bliver jeg også MEGET alene, og jeg kunne godt bruge en at snakke med. Det er en mulighed, som jeg har overvejet meget på det seneste, da jeg heller ikke føler, at jeg har en ven, jeg har lyst til at bebyrde med alle mine problemer. Jeg ved at der er en skolepsykolog på mit gymnasium, men jeg er overhovedet ikke sikker på, hvordan man kommer i kontakt med sådan en? Og er der andre muligheder?
mvh
Du har en Initiativret
Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.
Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.
Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.
Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen
Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.
Sjitshow
Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!