Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sex sygdom første gang

Hej, Jeg ville høre om man kunne få en sexsygdom første gang?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.

Mange tak for dit brev, og tak for dit spørgsmål. Det vil jeg meget gerne svare på!

Det helt korte svar er, ja. Man kan godt få en sexsygdom, allerede første gang man har sex. Faktisk kan man blive smittet med en sexsygdom, hver gang man har sex. Det er det samme med graviditet. Når man har sex, kan pigen blive gravid. For at undgå både graviditet og sexsygdomme, er det derfor vigtigt at bruge kondom, hver gang man har sex.

Hvis man på et tidspunkt er nervøs for, om man har fået en sexsygdom, så bør man kontakte sin læge. Lægen kan undersøge en, og give medicin, så man kan komme af med sygdommen igen. Det er meget bedre, at blive undersøgt af lægen, end at gå rundt med det uden at sige noget.

Du kan læse meget mere om sexsygdomme, på Sexlinjens hjemmeside ved at klikke her: sexlinjen

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Du er meget velkommen til at skrive igen. Du må også ringe eller SMSé til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat