Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole kærelighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år,

Jeg synes ikke, at det lyder som om, at du har gjort noget dumt. Du er taget hjem med en pige, som du har haft en flirt med. Det lyder som om, at I begge to havde lyst til at kysse – og måske tage ’næste skridt’?

Selvom det måske har været ærgerligt og irriterende i situationen, er det så fornuftigt og ansvarsfuldt, at I stoppede, da I ikke havde noget kondom. I ved, at det er vigtigt, at bruge beskyttelse mod kønssygdomme og graviditet.

Det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvor man så står bagefter; om I begge to har lyst til at prøve igen eller om følelsen ligesom er "smuttet". Den bedste måde at finde ud af det på, er nok at snakke om det. Hvis du ved, at du godt kunne tænke dig at være sammen med hende, kunne du måske spørge hende, om hun har det på samme måde som dig? Det kan godt være lidt svært at snakke om, men på den anden side er det en meget naturlig ting – og du ved jo i hvert fald, at hun har været interesseret i dig før, så det er ikke mærkeligt, at du spørger.

Det er dog vigtigt, at du faktisk har lyst og ikke kommer til at være sammen med nogen, fordi det føles træls ikke at have haft sex, når mange andre på efterskolen har prøvet det. Det er meget forskelligt, hvornår man føler sig klar til at have sex – og det er forskelligt, hvornår man møder én, man har lyst til at have sex med. Mange synes f.eks., at det er rart, at de har et trygt og tæt forhold til den, de har sex med første gang. Den første gang skal nok komme før eller siden – der er ingen grund til at stresse over det.

Men hvis du føler dig klar, og pigen føler sig klar – og hvis I har lyst, kunne det være en god idé at tale om det. Og så kan det være, at I kan planlægge endnu et weekendbesøg?

Hvis du har brug for at vende det hele på en lidt anden måde, er du meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen (116 111) eller skrive til os på Chat eller SMS.

Bedste hilsner – og ha’ et rigtig godt efterskoleophold
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat