Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige
Tak for dit brev. Jeg er ked af, at du har måttet vente så længe på svaret. Jeg kan godt forstå, hvis du er både forvirret og bekymret pga. din ven. De ting, han har fortalt dig, er jo meget bekymrende og jeg tænker faktisk, at han har brug for mere hjælp, end du kan give ham.

I brevet nævner du, at du ikke ved, om det han har sagt passer, men at du har valgt at tro på ham. Det, tror jeg, er det helt rigtige at gøre (og selvom det skulle vise sig, at det ikke passede, så ville det stadig være meget bekymrende, at han så gik fortalte den slags historier!)
 
Jeg vil foreslå dig, at du viser dit brev til BørneBrevkassen til den af dine forældre, som du tror, vil være bedst at snakke med om det her. Når din far/ din mor så har læst brevet og svaret, så tænker jeg, at han/ hun vil sørge for, at både de sociale myndigheder og hans forældre, får det at vide.

(Det er nemlig sådan, at man som voksen har pligt til at fortælle kommunen, hvis man er bekymret for et barn eller en ung under 18 år. Det er nemlig kun kommunen, der kan undersøge forholdene i en familie, og som kan sørge for, at familien/ den unge får tilbudt noget hjælp, hvis der er brug for det.)

Måske tænker du, at det vil være at forråde hans tillid til dig? Og måske frygter du, at han vil føle sig svigtet og blive vred. Jeg kan ikke garantere dig, at han ikke bliver det. Men jeg tror på, at det vil være rigtigt at sørge for, at han kan få professionel hjælp og støtte fra nogle dygtige voksne, når han har det så skidt.

Måske kan du skrive et brev til ham, hvor du fortæller ham, at du igennem lang tid har været så bekymret for ham, at du til sidst ikke kunne holde ud at tænke på, at han havde det så skidt uden at nogen hjalp ham..? Du kan jo også skrive, at du håber, han tilgiver dig, og at du gerne vil være der for ham fortsat, men at du bare ikke tror på, at du på egen hånd, kan hjælpe ham godt nok... Jeg gætter på, at et sådan brev vil gøre indtryk også selvom han måske ikke er enig med dig..?

Hvis han har lyst til det, kan han gennem Børns Vilkår få en bisidder, som kan støtte ham, når han skal mødes med kommunens medarbejder. Hvis du klikker på dette link >> kan du /I  læse mere om den mulighed.

I er selvfølgelig også begge to velkomne til at bruge BørneTelefonen enten pr. sms eller ved på gammeldags vis at ringe til den. Der er åbent hverdage og lørdage...

Til slut har jeg bare lyst til at sige til dig, at det er SÅ godt at du reagerer og søger hjælp/ rådgivning, når du er bekymret for en ven. Tænk at have en så god og omsorgsfuld ven- det er ikke alle forundt! Hvis du får brug for det kan BørneTelefonen hjælpe dig med at lave en underretning til kommunen, hvis det af den ene eller anden grund bliver nødvendigt.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat