Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan man få sexsygdom?

Hejsa. Jeg er en dreng på 15 som havde sex med min bedste ven som igså er 15 vi gjorde det uden kondom da vi begge er jomfruer. Han kom i mig og vi begyndte og snakke om man kan blive smittet med sexsygdomme hvis vi begge er jomfruer når vi har sex første gang og aldrig har haft med andre.
Så kan man få sexsygdomme ved sex hvis det er begges første gang?

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Sandsynligheden for at smitte hinanden med noget er meget lille, når man begge er jomfruer. Men der er sygdomme, som man godt kan have, selvom man er jomfru.

Hvis du eller din ven fx har et herpessår på munden og slikker hinandens kønsdele – så kan det smitte hertil.

Derfor er det en god ide altid at bruge beskyttelse.

Men altså – jeg tror ikke, du skal være bekymret for denne gang. Hvis du oplever noget klø eller svi så tal med din læge. De fleste sexsygdomme er heldigvis ret nemme at behandle.

Du er velkommen til at skrive eller ring til os på 116111, hvis du har flere spørgsmål. Du kan også se mere på Sexliniens hjemmeside her.

Mange hilsener

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat