Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tror min morfar har plæner om at misbuge mig !

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år 
Tak for dit brev. Flot at du har skrevet. Jeg kan godt læse, du synes, at det er underligt det, som skete med din morfar, og jeg kan godt forstå, at du føler, som du gør. Det var da også fuldstændig grænseoverskridende, den måde han opførte sig på!
Jeg forstår dit brev sådan, at du føler, det var ubehageligt, og føler at din morfar gik over din grænse. Men at det var din mormor, der begge gange fik ”stoppet din morfar”. Jeg synes bestemt også, at han går over grænsen, og det er ikke normalt for en morfar at gøre sådan. 
Det er flot af dig, at du ved, hvor din grænse går, og det skal du holde ved. Jeg tror, det er vigtigt, at du får snakke med nogle voksne om det her, du har oplevet. Så din morfar kan få at vide, at det ikke er ok at gøre, som han gør. Nogle gange kan man være bekymret for, om ens forældre vil tage det alvorligt, hvis man fortæller dem om den slags oplevelser.
Hvis ikke du kan snakke med dine forældre, eller hvis du er bange for, at de måske vil prøve at gøre det til en bagatel, så er der måske en anden voksen omkring dig, du kan betro dig til; en i din fars familie, en lærer, en ven forældre, eller en helt anden..? For jeg tænker jo, at hvis din morfar to gange ikke har kunnet finde ud af at respektere dine grænser, så er der jo en risiko for, at han kan finde på at gøre det igen. Og det skal han simpelthen ikke have lov til. 
Måske er det svært for dig at finde en voksen. Det kan også være, at der er svært at finde ud af, hvad du skal sige til den voksne. Men så kan du altid ringe til BørneTelefonen 116 111 eller skrive til BørneChatten, hvor der sidder voksne klar til at snakke. De kan måske give dig nogle andre råd, så det bliver lettere at få snakket med en voksen.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat