Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har for mange ting som fylder :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L.

Tak for dit lange brev, hvor du meget detaljeret beskriver den svære opvækst, som du har haft; - det må have været svært at være dig.

Det er rigtig godt, at du har skrevet til BørneBrevkassen, og jeg vil rigtig gerne forsøge at hjælpe dig, så godt jeg nu kan.

Jeg synes, det er ret fantastisk, at du har kunnet holde det ud i så mange år og er kommet dertil, hvor du kan skrive om din opvækst. Det er godt gået, og siger mig noget om, at du er en pige, som besidder meget store ressourcer til at ville overleve. Det er et godt udgangspunkt for at kigge fremad i livet.

Du fortæller, at du har været udsat for mobning, misbrug, voldtægt og vold samt mistet din bedste ven. Det er mange voldsomme oplevelser, du har været igennem over flere år; - oplevelser som kan være svære at lægge bag sig.

Men det er dejligt at høre, at gruppeterapien har hjulpet dig rigtig meget; - dér fandt du en masse venner heriblandt også F., som blev din bedste ven. Ham har du så siden mistet i et trafikuheld, lyder det til. Det gør mig selvfølgelig ked af det på dine vegne; - det føles helt urimeligt, at du også skulle opleve det.

Du spørger : " ….

hvordan skal jeg komme videre når jeg ikke kan se lyset ud af den mørke tunnel og jeg ikke har F. til at snakke med om alle mine problemer som jeg tumler med nu! ….. når ALT, seriøst ALT omkring mig, enten minder mig om min barndom eller om F.?"

Jeg kan godt forstå, at det er svært for dig, når du ikke synes, du kan se lyset. Og jeg tænker, at du har brug for hjælp til at komme til at se lyset, for du har ret til et godt ungdomsliv på trods af din svære opvækst. Du har ret til at få hjælp, men hvilken hjælp er den bedste……? Det er du jo den, der nok bedst kan mærke – hvad kunne være den bedste hjælp for dig lige nu, får jeg lyst til at spørge.….?

Dernæst kommer jeg til at tænke på, at du oplevede gruppeterapien meget positivt dengang – det gav dig en masse godt. Kunne det mon være en mulighed, at du igen prøver at komme i noget gruppeterapi – enten via psykologen, som du tidligere kom hos? Og ellers har din egen læge mulighed for at henvise dig til noget. Måske vil gruppeterapi igen give dig en masse positivt og hjælpe dig til at se lyset ud af tunnelen …….? Nogle kommuner tilbyder sorggrupper for børn og unge, der har mistet et familiemedlem eller en nær ven. Måske kan du undersøge, om din kommune har det, så du kan få hjælp til at bearbejde din sorg.

Og ellers tænker jeg, at det er vigtigt, at du finder en jævnaldrende ven/veninde eller voksen, som du kan betro dig til, og som du har tillid til vil hjælpe dig. Jeg ved ikke, om du fortsat går i skole – er under uddannelse eller om du har et arbejde, men måske er der en i dit netværk, som du kunne betro dig til – en medstuderende eller en kollega……? Det kunne måske også være din plejemor, hvis du har et godt forhold til hende……? Eller måske en præst i dit sogn? Præster kan være rigtig gode at snakke med, men de færreste tænker på den mulighed. Så måske var det noget, du kunne undersøge?

Hvis du synes det er svært at få taget hul på snakken med én af dem, kunne du jo eventuelt vise ham/hende dit brev og mit svar – det kunne måske være en god indledning…?

Men hvis du ikke synes, du har nogen, du har lyst til at betro dig til, ja så er der også den mulighed at du kan ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der hver dag sidder rådgivere klar til at snakke med de mange børn og unge, der hver dag ringer ind. Hvis du hellere vil skrive med en rådgiver, ja så kan du i stedet

logge dig på chatten eller sms'e til 116 111.

Hvis du kontakter os på BørneTelefonen, kan du snakke med en rådgiver om, hvilke andre muligheder du har for at få hjælp, og I kan snakke om, hvad der lige nu vil være mest brugbart for dig……?!

Jeg håber, du kan bruge mit svar til at komme bare lidt videre lige nu ….. og så håber jeg, du kontakter os, for vi vil rigtig gerne hjælpe dig videre.

De bedste sommer-hilsener fra

BørneBrevkassen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat