Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget slemme mareridt!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A,

Tak for dit brev. Flot at du har haft mod til at skrive og fortælle om dine mareridt. Jeg kan godt læse, at det er svært for dig at være i lige nu. Det er rigtig godt at læse, det du skriver til sidst i dit brev: Du vil meget gerne have hjælp. Det viser, du gerne vil gøre en indsats for at få det bedre og komme af med dine mareridt.

Det er tit om aftenen, når man skal sove, at ens tanker og mareridt kan løbe af med én og overstyre éns sunde fornuft. Men når jeg læser dit brev er det, som om du aldrig har fri for alle de tanker, der gør dig bange og får dig til at få lyst til at begå selvmord. Du skriver, du ikke kan snakke med nogen om det, kun din kæreste som også selv har selvmordstanker. Jeg tænker alligevel, det er meget vigtigt, at I får en voksen at snakke med og at I så kan støtte hinanden i den plan, der så kan hjælpe jer ud af jeres tanker.

Jeg tror desværre ikke, at dine tanker forsvinder af sig selv. Der er også nogle ting for dig, som er svært at skrive om i forhold til din far - og alt sådan noget, man ikke kan tale om, er med til at fylde ens hoved med tanker, som skal ud af hovedet, så det ikke er dem, der styrer dit liv.

Jeg ved godt, det sikkert er meget følsomt og svært at snakke om, men jeg tænker, man kan holde til mange svære samtaler, men man kan ikke holde til ikke at få det svære ud af hovedet. Tit vil det tage magten fra én og det er helt naturligt, fordi man ikke bliver forstyrret i éns tanker og ikke får sat noget andet i stedet.

Når ikke du har nogen voksen, du kan snakke med, kan det så være, du kan finde mod til at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne, som er vant til at snakke med unge. Så kan de også spørge ind til noget, du ikke selv har tænkt på kan være en løsning. Og de kan evt. hjælpe dig med at få kontakt til kommunens socialforvaltning, hvis du har brug for noget hjælp derfra...

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat