Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tampon før sin første gang?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Jo da, dit spørgsmål giver god mening og jeg kan godt forstå, at du spørger. Der er desværre tit og ofte myter, som flyver rundt. Nogle kan være sande, og nogle giver måske ikke helt mening.

Med hensyn til dit spørgsmål, om man må bruge tampon før man har haft sex, så kan jeg med sikkerhed fortælle dig at det er en "myte". Du kan godt bruge tampon, selvom du ikke har haft sex med nogen og selvom du er jomfru . I princippet kan du bruge tampon fra din første menstruation.

Du kan også kigge på Sexliniens side om menstruation: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/menstruation.aspx

Her kan du måske finde lidt mere info. Det kunne måske også være en idé, at tale med en anden pige/kvinde om det? Måske en veninde, en mor, en faster eller f.eks. en sundhedsplejerske? 

Mange hilsner fra Børnetelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat