Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvor er mit hul?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Du skriver, dit hul måske er svært at finde fordi din klitoris er stor og hængende. Det tænker jeg umiddelbart ikke er grunden. Måske kan det være at dine kønslæber gør det svært for dig at mærke din skede. Du skal med dine fingre adskille dine kønslæber for at få adgang til skeden. Kønslæberne på piger kan variere i størrelse og form. Selv om det måske lyder lidt grænseoverskridende, så kan du overveje at tage et lille spejl og undersøge dig selv dernede.

Pigers skeder er forskellige og kan se forskellige ud ligesom resten af kroppen. Skeden er ca. 8-10 cm. dyb, men bliver længere, når en pige bliver seksuelt ophidset. Skeden kan også blive meget større, hvilket er smart, hvis man fx skal føde et barn. Der er masser af erogene zoner omkring skeden. Det betyder, at de fleste piger kan lide at blive kærtegnet i og omkring skeden. Det er meget forskelligt fra pige til pige, hvilke slags kærtegn, der er dejlige. Når piger bliver tændte, vil skeden ofte blive våd.

Inderst i skeden er livmorhalsmunden og livmorhalskanalen, der forbinder skeden med livmoren. Livmorhalsmunden kan ofte mærkes som en lille, glat forhøjning eller ‘bold’ med en fordybning i midten. Det er igennem den at menstruationsblodet løber ud.

Jeg håber, min forklaring om skeden kan hjælpe dig med at finde hullet.

Jeg kan godt forstå, du gerne vil prøve selv og mærke efter før din første gang, men du skriver også, at din kæreste gerne vil hjælpe dig. Hvis du er tryg ved ham, og I har det dejligt sammen, tænker jeg det kan være en god ide, at I hjælper hinanden med at du får mere kontakt til din krop og mærker din skede. Det kan også være en god måde at lære hinandens kroppe at kende på, inden I begynder at have samleje. Et andet råd er at I sammen læser mere om kroppen, skeden og sex på Sexlinien.dk – hvor du fx kan læse om kønslæber

Bedste hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat