Brev

Hej

Hej

Jeg ville bare sige jeg er en pige på 15 år. Og jeg er begyndt at få bumser og det havde jeg ikke ret meget før i tiden men nu så har jeg lige spludeselig fået nogen

er det farligt?

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tak for dit brev og gode spørgsmål.

Det er helt almindeligt at få bumser. Og ligesom alle kroppe ser forskellige ud, er det også helt forskelligt, hvor mange bumser, man får. Nogle får næsten ingen, andre får flere.

Der er også mange, der i perioder pludselig får flere bumser, end de havde før. Ligesom du oplever det nu.

Det kan sagtens være sådan, at du får flere bumser nu – men at de så forsvinder igen, eller i hvert fald bliver færre, om et par måneder. Det er slet ikke farligt.

Hvis du synes, bumserne bliver lidt irriterende, ved jeg, at det f.eks. kan være rart at tage sin make-up af (hvis du går med make-up) om aftenen, vaske sit ansigt og tage noget ansigtscreme på.

Det kan nogle gange være med til, at huden trives lidt bedre. Men det er ikke sikkert, du synes, det er nødvendigt.

Hvis du har flere spørgsmål,  kan du altid SMS’e eller ringe til BørneTelefonen 116111eller skrive til os på Chatten.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat