Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forsinket menstrutiaon :(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver! Jeg kan godt forstå at du er blevet bange.

Du er i en periode, hvor der sker rigtig meget med din krop, både fysisk og psykisk ,og det kan være svært at følge med. Og det kan godt være lidt skræmmende.

Ikke alle udvikler sig på samme tid eller på samme vis. Når man første gang får sin menstruation, så er den ikke regelmæssig. I begyndelsen af puberteten vil ens menstruation som ofte være uregelmæssig. At du har udflåd, er et tegn på, at du udvikler dig, og at din menstruation er på vej. Det er altså ikke spor farligt.

Det er dejligt, at du kan tale med din mor om den slags. Og selvom din mor ikke har oplevet det samme, så er det rigtig rart at kunne tale om alt, der sker alligevel.

Hvis du går og er meget usikker, så kunne det måske være en idé at tale med en sundhedsplejerske, hvis I har sådan en på jeres skole. Hun vil kunne fortælle meget mere om, hvad der sker med din krop og din første menstruation. Hun har som regel en fast træffetid på skolen, så du kan evt. spørge på kontoret, hvornår hun kommer næste gang.

Du skriver, at du er bange for, at du har haft forstoppelse. Alle mennesker har forstoppelse ind imellem. Men hvis det fortsætter, så tænker jeg, at det kan være fint at tale med din mor om det og evt. din læge. Det skal dog siges, at det ikke er farligt at have forstoppelse ind imellem. Det er som sagt også noget, du kan tale med en sundhedsplejerske om, hvis det bekymrer dig meget.

Jeg håber, du har kunnet bruge svaret. Du er altid velkommen til at skrive igen, ringe eller sms'e til BørneTelefonen 116111. Her sidder der søde voksne klar til at snakke.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat