Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Brun udflåd???

Hej Voksne
Lige nu jar jwg brunt udflød pg jeg ved ikke hvad det betyder??!!

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år

Tak for brevet.

Brun udflåd er ofte et tegn på, at kroppen er ved at gøre klar til sin første menstruation. Så hvis du ikke har fået den endnu, kan det være derfor, at du er begyndt at få lidt brun udflåd. Det er helt normalt. Det betyder, at kroppen er ved at “gøre klar”, og derfor kan det være en god ide at sørge for, at du har et par bind parat i tasken. Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om menstruation ved at trykke her.

Jeg håber, du kan bruge mit brev? Hvis tankerne stadig fylder, kan jeg anbefale dig at tage en snak med dine forældre eller måske sundhedsplejersken på din skole. Ofte kan det nemlig være rigtig dejligt at dele de bekymringer, som man går rundt med, med nogle andre. Det kan du jo overveje.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat