Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alle ændre sig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 12 årig dreng

Det er meget forskelligt, hvornår man begynder at gå ind i puberteten, og hvornår man er klar til at tænke og tale om andre ting.

Der er mange lige som dig, der ikke er begyndt endnu, og mange som slet ikke tænker på piger eller sex. Mange 12 årige spiller fodbold med vennerne, leger fangeleg, spiller spil eller andre ting med deres venner.

I perioder vil du sikkert lige som nu opleve, at de andre er foran dig, og i andre perioder vil det være dig, som er foran de andre. For eksempel i forhold til at få kontakt til pigerne. Det er der mange drenge, der har rigtig svært ved - og det har du heldigvis let ved.

Måske kan du få øje på nogle andre, som har det lige som dig. Jeg er ret sikker på, at der er andre i din klasse, som også gerne vil lege, spille bold og hænge ud sammen.

Jeg tænker også, at dine venner sikkert ikke snakker om røv, sex og patter hele tiden? Ind imellem vil de sikkert gerne lave alle de ting, I plejer at lave sammen. Og måske er det helt fint med dem, at du siger til dem, at du ikke gider snakke om de ting, men at du gerne vil hænge ud som I plejer.

Du kan også tale med din lærer om det, måske kan I tage det op i klassen som en fælles snak om pubertet og udvikling. Du kan også tale med dine forældre om hvordan du har det, måske har de nogle ideer til, hvad du kan gøre.

Jeg ønsker det bedste for dig, hilsen Børnetelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat