Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

( )

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.
Mange tak for dit brev, hvor du med få ord får fortalt om flere svære ting, du har oplevet. Tak for tilliden, du viser mig ved at dele dem med mig... Og jeg lover dig, at jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.
Allerførst skriver du, at du har et kæmpe problem med, at du er så genert i skolen, fordi det gør, at du på én gang har det forfærdeligt i skolen, og samtidig kan du ikke undvære skolen. Jeg synes, det er fantastisk, at du klarer dig rigtig godt rent fagligt i skolen, når du har det, som du har – det er altså rigtig super sejt! Lige så super sejt er det, at du nu har skrevet herind; - det viser virkelig, at du ønsker, at noget skal forandre sig, så du kan få det bedre.
På BørneTelefonen har jeg snakket med andre børn, som også kæmper med deres generthed, og fra dem hører jeg, at det gør en stor forskel, hvis man kan snakke med en anden om det. Det kan være en ven eller veninde, ens mor eller far eller en anden i familien, eller som de gjorde – ringede til BørneTelefonen.

Generthed er ikke noget, der bare forsvinder fra den ene dag til den anden, men det er noget man kan arbejde med igennem tillidsfulde snakke. Hvad tænker du mon om det……? Er det mon brugbart for dig….?

Jeg ved godt, at du skriver, at du kun har haft 2 rigtige venner, men måske er der en i familien, du kan betro dig til….? Eller en lærer…..? Og ellers kunne du måske prøve at kontakte os her på BørneTelefonen på 116 111 – det er gratis, og du er anonym.
Du fortæller også, at det er et problem for dig, at du er den anden i din klasse, som er kommet i puberten, og at du prøver at skjule det. Her må jeg trøste dig med, at det altid føles svært at være blandt de første, ligesom det føles ligeså svært at være blandt de sidste, der kommer i puberteten. Og vi har jo ingen indflydelse på det selv, - vi udvikler os i forskelligt tempo. Det hjælper dig måske ikke lige her og nu, men jeg tror, at du inden længe vil opleve, hvordan de andre i klassen pludselig også begynder at få bryster og kønsbehåring.

Med hensyn til omklædningen til idræt, som du synes er svær, tænker jeg, at det vil være rigtig godt for dig, hvis du kan bede din idrætslærer om en snak på tomandshånd – kan du mon det…? Og ellers din mor….? Hvis du synes, det er svært at få taget hul på snakken, kunne du måske vise hende dit brev og mit svar? Det tror jeg, kunne blive en god indledning på en vigtig snak.
Du fortæller også om angstanfald, depression, angst for sygdomme og selvmordstanker, hvilket bekymrer mig. Det er alvorlige ting, som jeg bestemt ikke synes, du skal gå alene med. Du er 11 år og har ret til at have det godt både i skolen og hjemme, og derfor synes jeg, vi må finde ud af hvem, der kan hjælpe dig? J

eg ville ønske, jeg kunne snakke med dig, fordi så kunne jeg stille dig nogle opklarende spørgsmål, men det kan man jo ikke i en brevkasse. Derfor håber jeg rigtig meget, at du har mod på at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der hver dag sidder rådgivere klar til at snakke med de mange børn og unge, der henvender sig. Du kan også sms’e til BørneTelefonen, eller hvis du heller vil skrive, kan du logge dig på chatten.

Kære pige... husk på, at du har ret til at få hjælp... Og vi her på BørneTelefonen vil rigtig gerne hjælpe dig, fordi det fortjener du. Jeg håber, du kan bruge mit svar ….. og ellers ring eller skriv igen.
Kæmpe Julekram til dig fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat