Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

1 Testikel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årige dreng.

Hvor er det bare sejt du skriver ind. Det kræver vildt meget styrke at skrive ind, og fortælle omkring ens liv. Respekt herfra. Du skal vide jeg rigtig gerne vil hjælpe dig med at få noget mere information.

Jeg tænker faktisk, at slet ikke er underligt at have det ønske. Det er helt normalt man gerne vil være ”hel” og være som de andre. Så dine tanker og følelser er helt okay, og de skal have lov til at være der. Du er nu i gang med at handle på dem.

Ud fra hvad jeg ved, så er det muligt at få opereret en ind. Altså en kosmetisk testikel, der ligner og giver følelsen af at have to. Det er vist en blød, saltvandsfyldt protese, der kun anvendes til kosmetiske formål, og som efterligner den naturlige testikels udseende og fornemmelse.

For at få et helt præcist svar, så få en snak med din læge eller skriv til din læge om det. Din læge ved det og kan fortælle om muligheder - om og hvornår, det er muligt at få operationen. Du kan finde din læges nummer og addresse på dit gule sundhedskort.. Så kan du ringe og få en tid - eller se om din læge også har en mail eller webkonsultatio, du kan skrive til.

Hos lægen kan du så få en god snak omkring mulighederne, samt hvad det ville betyde for dig osv. Det jo nogle rigtig gode overvejelser du har. Er det mon nogle tanker du har delt med dine venner? Eller dine forældre? Jeg tænker, det kan være en god måde at få nogle andre tanker og idéer til hvad der skal ske.

Jeg er ikke i tvivl om, at du nok skal få noget mere viden, og få taget en god snak med din læge, som kan hjælpe dig videre. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat