Brev

Pige eller dreng

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år,

Tak for dit brev. Du forklarer så flot, hvordan du har det, og jeg kan godt forstå, du bliver lidt bange og måske også forvirret, men jeg vil gerne starte med at sige, at du er helt normal. Det er bare ikke alle der har det mod som dig til at søge råd omkring de spørgsmål, du har.

Rigtigt mange piger kan i perioder bedst lide at lave drengeting, og kan også bedst lide at være sammen med drenge venner, uden at det betyder, at de ikke godt kan blive forelsket i drenge og blive opstemt af nøgenbilleder af drenge. Jeg læser dit brev som, at det sådan, at du oplever det lige nu.

Det er stærkt, at du skriver, at du er ligeglad med, at du føler dig som en dreng. Det betyder, at du er ærlig og tro mod dig selv, og at du gør det, som giver mest mening for dig. Hold fast i det!

Jeg kan sagtens forstå, at du synes, det er rigtig irriterende og forvirrende lige nu. Du har en alder, hvor der sker rigtig meget med dig både fysisk og psykisk. Man kan sige, at du er ved at lære dig selv at kende på ny, og så kommer der er masse følelser og spørgsmål. Det er helt naturligt. Også spørgsmålet om seksualitet og tiltrækning er store tanker, der selvfølgelig optager en meget. Sådan vil det nok være hele livet, men måske især særligt i den periode, du er i lige nu.

I vores samfund i dag er det heldigvis blevet mere og mere almindeligt at tale om, at man jo kan være til både piger, drenge eller begge dele. Og man behøver måske ikke altid have “en fast kasse” man hører til i. Kan du følge mig i det? Hvis du har lyst til at læse mere om oplevelsen af køn og seksualitet, så kan du også finde mere her på LGBT+ Ungdom.

Jeg tænker, at du skal forsætte med at give dig selv lov til at føle, som du gør. Du skal fortsætte med at være nysgerrig på, hvad der sker med dine følelser over for drenge.

Hvis du har lyst kan du altid ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke mere om dine tanker og følelser.

De bedste hilsner BørneBrevkassen

Køn og identitet Andre der hjælper

LGBT+ Ungdom

Anonym rådgivning om seksualitet, spring-ud-problemer, usikkerhed om man er homo / bi / trans, hvordan man får det sagt mm.

Læs mere

Sabaah

Har du minoritetsbaggrund og tumler du med tanker om til din seksuelle orientering og/eller kønsidentitet?

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

Chat
Chat