Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

PSTAV!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt at høre, at du har en dejlig kæreste, og at I passer på, når I har sex. Du tænker meget over tingene, og det er jo en god ting. Så længe bekymringer ikke tager overhånd.

Du skriver, at du er bange for at p-staven ikke virker. En p-stav er tæt på 100% sikker, og der er derfor ingen umiddelbar grund til at tage en fortrydelsespille. En meget normal bivirkning ved p-staven er uregelmæssig menstruation, hvilket kan gøre, man ikke føler sig helt sikker. En fortrydelsespille er god, hvis man har haft ubeskyttet sex. Men da du har en p-stav, vil jeg råde dig til ikke at bruge fortrydelsespille. En fortrydelsespille indeholder ekstremt meget hormon - som en p-pille, bare meget mere. Derfor må man ikke tage den så ofte. Det er heller ikke ualmindeligt at mærke bivirkninger i form af maveonde og kvalme. 

Tit, hvis man bekymrer sig om noget, kan det hjælpe at snakke med en, der ved noget om emnet. Du kan f.eks. ringe til din læge og få en samtale om, hvordan en p-stav virker, og hvad en fortrydelsespille er. Du kan også snakke med sundhedsplejersken på din skole. Det kan også være en idé at dele nogle af dine bekymringer med din kæreste, så han ved, hvad du tænker om, at I har sex.

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe ind på 116111.

Venlig hilsen BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat