Brev

ingen p-piller i 2 uger, gravid?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det korte svar til dig vil være, at nej, du er ikke beskyttet, når du ikke har taget dine p-piller i den periode, du havde sex. Så jeg tænker, at det måske ville være en god ide at ringe og snakke med din læge og høre, om du kan blive undersøgt. Eller du kan vente og se, om du får din menstruation til tiden, før du beslutter dig for, om du vil gå til lægen. Men det kan jo være en pinefuld ventetid, så måske ville det være rart at få afklaring..?

Måske kan din kæreste støtte dig og tage med til lægen, eller måske har du en anden, du kan tage med? Det kan være rart at have en, man kan følges med, hvis det føles skræmmende at gå til lægen med sådan en bekymring. Måske din mor? Jeg nævner hende, fordi jeg ved, at selv om rigtig mange ikke har lyst til at fortælle deres forældre netop om sex eller graviditet, så har man brug for støtte og hjælp i sådan en situation, og måske vil det være en lettelse, hvis dine forældre kender til din bekymring..?

Du er også velkommen til at ringe eller sms'e til 116 111, hvis du lige vil vende det med en rådgiver, som ikke kender dig. Rigtig mange børn og unge henter støtte den vej, hvis de skal tage en vigtig beslutning.

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat