Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Arbort

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 årTusind tak for dit brev til brevkassen. Jeg er meget glad for, at du har taget dig tid til at skrive din historie og samtidig har lyst til at dele den med alle dem, der læser brevkassen. Det kræver både mod og viljestyrke at skrive, og du skal vide, at det langt fra er alle, der har det overskud i så svær en tid. Jeg er sikker på, at der er mange, der vil sætte stor pris på at få lov til at læse din historie. Når jeg læser dit brev, er det tydeligt, at det har været en meget svær beslutning at træffe, men også den helt rette beslutning for dig. At få - og opfostre - et barn er en af de mest krævende opgaver, vi som mennesker står overfor. Derfor tror jeg, du har ret i, at det var det helt rigtige at få en abort i din situation. At træffe sådan en beslutning kræver, at man er i stand til at tænke på, hvad der er bedst for barnet og en selv – og det er rigtig flot, at du kan se, at du på nuværende tidspunkt ikke kan tilbyde det, som et barn kræver. Det berører mig dybt, når jeg læser det, du har skrevet om dine forældre. På trods af, at du havde været rigtig nervøs for, at dine forældre ville blive sure, når de fik at vide, at du var blevet gravid, så viste det sig, at det ikke var sådan de reagerede. Det er dejligt at læse, at du er kommet frem til, at det betaler sig at fortælle andre, når man har det svært. Derfor håber jeg, at dit brev kan være med til at motivere andre til at fortælle deres forældre eller andre, der står dem nært, når de har det svært. Du skriver, at du "har det som om, at du har svigtet et barn". Jeg kan godt forstå, du har sådan nogle følelser og tanker indimellem, men du har ikke svigtet nogen. Du har gjort det, der var rigtigt for dig – og det er ikke svigt, men derimod at tage ansvar for sit eget liv. Jeg håber, det har hjulpet en lille smule at få delt dine tanker her – og så håber jeg også, at du i fremtiden vil fortsætte med at dele det, du har på hjerte. Både tanker i forbindelse med aborten, men også om alle de andre ting, der fylder. Hvis du har lyst til det, er du også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvor du kan dele dine tanker. Endnu en gang tak for dit brev – og al held og lykke i fremtiden. De bedste tanker fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat