Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vi har ikke sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Først vil jeg sige til dig, at jeg bliver helt varm i hjertet, når jeg læser dit brev. Det beskriver flot, hvor gode I har været til acceptere hinandens lyst eller ikke lyst til sex.

Du beskriver, at han har været lidt hård ved dig en gang, hvor I forsøgte at have sex. Jeg tror, det er vigtigt, at din kæreste ved, lige præcist hvad det gjorde ved dig. Jeg tænker, at din krop kan huske, at det ikke var en god oplevelse, og så passer den på ved at lukke helt ned i forhold til sex. Derfor er det nok vigtigt, at I går rigtig forsigtigt frem, næste gang I prøver. Og måske skal I aftale, at I ikke behøver at have samleje – men bare kan ligge og kysse og røre ved hinanden, de næste gange I er sammen. Det kan nemlig føre til, at du på et tidspunkt slapper så meget af, at du kan mærke, at du har lyst til, at han trænger ind i dig. Eller du får måske lyst til at prøve at give ham et blowjob…

Jeg synes helt sikkert, at du skal holde fast i din ærlighed, som du også selv siger og fortælle, at han er den første, du skal give et blowjob.  Jeg ved godt, det kan føles akavet, som du skriver, men jeg tror ikke, han tænker noget grimt om dig, fordi han er den første. Måske synes han faktisk bare han er heldig, at være den første for dig? 

Du skriver, at du er bange for, at din kæreste godt kan blive utålmodig. Jeg tror godt, han vil kunne blive det, hvis ikke han ved, hvad det handler om, når du afviser at have sex med ham. Det betyder ikke, du skal gå på kompromis med, hvor langt du vil gå med jeres sex. Men din kæreste har ikke en chance for at forstå, hvad det handler om, hvis ikke I kan snakke om det. Selvom du skriver, at du ikke rigtig har lyst til at snakke om det, synes jeg derfor du alligevel skal overveje, om det ikke er nødvendigt… Du kunne jo starte snakken med at fortælle ham, hvor glad du er for ham, og hvor gerne du vil have, at  jeres sexliv til at fungere. Og så kunne du spørge ham, om I det næste stykke tid, kan gå lidt forsigtigt frem og bare kysse og kæle… så der ikke kommer et pres om, at I skal i seng sammen.

Hvis det hele er for meget for dig at snakke med ham om, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med de voksne, som sidder på telefonen og er vant til at snakke med unge.

Jeg håber, du kan finde modet og få snakket med din kæreste igen.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat