Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kærlighed og pinlige forældre!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L

Mange tak for at skrive herind. Du er bestemt ikke for gammel til at spørge om råd - det bliver man vist aldrig, du er meget velkommen. Jeg kan godt forstå at du synes du sidder i et dilemma både med den søde dreng i klassen og med dine forældre som både er søde men også pinlige.

Det er dejligt at du har fundet denne søde fyr i klassen, uanset om I vælger at blive kærester eller ej, så har I noget sammen, og de må man godt nyde. Rigtig mange unge finder en kæreste fra klassen, og tit er man kærester i noget tid og når det er slut, kan det godt være svært at være i samme klasse, især hvis det er den anden der slog op og man måske ser den anden med ny kæreste. Ja det kan føles akavet. Måske kan du stille dig selv nogle spørgsmål for at finde frem til, om du synes det er for mærkeligt at have en kæreste i samme klasse: vil jeg kunne snakke med ham om dilemmaet ved at være i samme klasse, det kan måske være distraherende og svært når vi måske ikke skal være sammen som kærester mere? Hvordan vil vi takle eventuelle spørgsmål fra andre fra klassen?

Med hensyn til om dine forældre er pinlige eller om det er noget teenager noget, så er følelsen der jo, at de er pinlige, derfor er det en rigtig god ide at finde frem til, hvad du/I kan gøre for at ændre på den følelse. Jeg tænker, at du kan gøre det på to måder…

Du kan vælge at fortælle dine forældre, at du har denne følelse og at du ikke kan forklare hvor den kommer fra, men at du virkelig ønsker at snakke om det. I kunne jo lave nogle regler for, hvad der er i orden at sige/gøre og ikke sige/gøre, når du har venner hjemme.

Du kan også vælge at lære mere om dine forældre, og de lærer mere om dig, det kan I eventuelt gøre ved at snakke om deres fortid, de kan fortælle hvordan deres teenagertid var, hvordan de havde det hjemme, hvordan mon de mødte hinanden og du kan fortælle om dit teenageliv, måske fra skolen, bare noget der også giver dine forældre indsigt i, hvem du er og hvordan dit liv er. Jeg tror at jo mere man kender til hinanden, jo lettere er det at finde trygheden ved hinanden.

Det lyder jo til at dine forældre egentlig er ok, der er bare et par områder hvor I skal gøre lidt for at nærme jer hinanden. Nogen gange er det lettere at snakke med den ene forældre først, det kan være på en gåtur hvor man ikke sidder lige overfor hinanden - det kan løsne lidt op for det som kan føles svært at få gang i en snak om. Vil det være idéer, du kan bruge til at få hul på snakke med dem? Nogen gange kan det jo også være med en sms, man får taget hul på snakke -  tænker det vil være lettere at sms'e til dine forældre, at du sover hos din ven eller spørger om det er ok? Det kan være, at de skriver tilbage, at det er godt du skriver hvor du er, så de ikke bekymrer sig eller hvad der nu lige vil falde dem ind. De flest forældre har jo selv været unge engang - og kan stadig huske hvordan det var...

Held og lykke med din ven. Du er selvfølgelig velkommen til at ringe herind til vores rådgivere eller chatte med os hvis du har brug for at snakke lidt mere. Vores nummer er 111-116.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat