Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg hiver mig selv ned

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå dig. Det er ikke rart, når man oplever, man har gjort et andet menneske ked af det.

Jeg tror, vi alle på et eller andet tidspunkt kommer til at gøre eller sige noget, der sårer et andet menneske. Det gør det selvfølgelig ikke mere rigtigt, men det er nok en del af det at være menneske. Med andre ord, du er ikke et værre menneske end nogen af os andre.

Det, at du forholder dig til at du var utro, og du er ked af det, viser mig to rigtig gode ting ved dig: Du er et empatisk menneske, og du bekymrer dig om andre. Det er to super positive karaktertræk at have. Hvis du tænker over det, vil du sikkert komme i tanke om andre situationer, hvor du har handlet empatisk eller bekymret dig om andre. Prøv at tænk over det og skriv det gerne ned. Hvis det umiddelbart er lidt svært at komme i tanke om nogle situationer, så prøv at bruge lidt tid hver dag på at komme i tanke om nogle. Det tror jeg vil hjælpe dig til at se dig selv i et andet lys. Det kan også være, at dine veninder eller din familie kan hjælpe dig med nogle eksempler, hvis du spørger dem.

Jeg tænker også, du kan dykke lidt ned i, hvordan det kan være, du var utro. Stil dig selv det simple spørgsmål: ”hvorfor var jeg utro?”. Det at finde årsagen/årsagerne til, hvorfor vi handlede som vi gjorde, kan hjælpe os med at undgå at gøre det en anden gang. Det kan også hjælpe os til at acceptere, at vi handlede som vi gjorde.

Mange hilsner og tanker fra BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat