Brev

Hvornår er kærlighed forbudt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det lyder til, at du og din netven er rigtigt glade for hinanden. I har nogle gode snakke om fremtiden, og jeg kan godt forstå, hvis du er forvirret over de meldinger, du får. 

Heldigvis er det ikke så indviklet i virkeligheden. Det er nemlig sådan, at I sagtens kan være kærester, selvom du kun er 14 - også selvom han er over 15.

Det er rigtigt, at den seksuelle lavalder er 15, og det betyder, at en person over 15 ikke må have sex med en person under 15. Så hvis du gerne vil have sex med din søde kæreste, vil jeg råde dig til at vente til du er 15, så I ikke risikerer, at han får problemer.

I må gerne fortsætte som kærester og have sex, når han er fyldt 18, for så er du jo langt over 15 på det tidspunkt. Det er på ingen måde ulovligt.  

Jeg håber, at der nu vil være lidt mere håb for jeres kærlighed, så den kan få lov til at blomstre og vokse sig større. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat