Brev

Hvornår er kærlighed forbudt?

Hey hey

Jeg er en pige her, som har mødt den her enormt søde dreng over nettet. Vi har skrevet sammen i flere måneder og snakket sammen. Han betyder virkelig enormt meget for mig.

Han bor 2 timer væk fra mig, hvilket ville betyde, at vi ville få et langdistance forhold, hvis det blev til noget. Det er jeg udemærket klar over. Problemet er bare, at vi ikke ved om vores kærlighed er forbudt.

Vi snakkede sammen i 2 timer forleden, og vi kom ind på emnet om at være kærester. Han er 15, men bliver snart 16. Jeg er 14. Vi fik en lille diskution om hvor vidt muligt det er lovlig for os at være sammen som kærester. Han mener ikke, at vi kan have et forhold, da han er over 15.

Den seksuelle lavalder er 15 år, men må vi så ikke være kærester? Skal jeg virkelig vente til jeg er 15 til at vi må være sammen både som par og seksuelt?

Hvis jeg så venter til jeg bliver 15 og han så på det tidspunkt er 16 et halvt, så mener han, at vi må være sammen som par og sammen seksuelt, men at vi ikke må være sammen seksuelt men godt som par indtil jeg bliver 15?

Hvis vi kommer sammen når jeg er over den seksuelle lavalder, så må vi vel gøre som vi har lyst til? Vi må kneppe alt det vi har lyst til, men vi må også være sammen som par

Når han bliver 18, hvilket han gør halvandet år før mig, mener han, at han ikke må have sex med mig, fordi jeg er under 18. Men er det rigtig? Når han er 18 rr jeg stadig over den seksuelle lavalder? Han mener det er ulovligt, fordi han dermed er voksen og han derfor ikke må have seksuel kontakt med mig, NPR jeg er under 18.

Skal vi vente til jeg bliver 15 med at blive kærester og skla vi slå op når han bliver 18 også komme sammen igen og være seksuelt sammen igen når jeg først bliver 18?

Håber i kan hjælpe

Mvh D.

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det lyder til, at du og din netven er rigtigt glade for hinanden. I har nogle gode snakke om fremtiden, og jeg kan godt forstå, hvis du er forvirret over de meldinger, du får. 

Heldigvis er det ikke så indviklet i virkeligheden. Det er nemlig sådan, at I sagtens kan være kærester, selvom du kun er 14 - også selvom han er over 15.

Det er rigtigt, at den seksuelle lavalder er 15, og det betyder, at en person over 15 ikke må have sex med en person under 15. Så hvis du gerne vil have sex med din søde kæreste, vil jeg råde dig til at vente til du er 15, så I ikke risikerer, at han får problemer.

I må gerne fortsætte som kærester og have sex, når han er fyldt 18, for så er du jo langt over 15 på det tidspunkt. Det er på ingen måde ulovligt.  

Jeg håber, at der nu vil være lidt mere håb for jeres kærlighed, så den kan få lov til at blomstre og vokse sig større. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat