Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Økonomisk støtte?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige med hjemve.

Tak for dit brev, hvor jeg går ud fra at din hjemve gælder det sted, du flyttede fra. Du savner det sted, hvor du boede, før du flyttede med din mor og pap-far til den ø, hvor du bor nu.

Samtidig er du lige startet i gymnasiet og jeg tænker, det også har været noget, du har skullet vænne dig til..? Det må i sig selv have været en stor forandring i dit liv. Helt nye lærere, nye fag og nye kammerater. Er der mon nogle af dine gamle folkeskole kammerater, der går sammen med dig i gymnasiet? Måske har du fået nogen nye venner der?

Jeg godt forstå, du savner dit ”gamle” liv, for nu virker det, som om dit liv er blevet totalt anderledes. Der må være meget stor forskel på at bo på fastlandet og på en ø? Alene transporten, som du også beskriver, vil selvfølgelig være mere kompliceret, da du er afhængig af, at mange forskellige transportmidler skal passe sammen.

Det lyder som om, at selvom du udnyttede din daglige transporttid optimalt, til fx lektielæsning, så ville du ikke blive mere glad for dit nye hjem? Som jeg kan forstå, vil du gerne vil flytte hjemmefra, både på grund af din lange transporttid, men også fordi du ikke har det godt med din mors nye kæreste. Du kalder ham symbolet på den onde stedmor, og jeg tænker, du måske føler, det er hans skyld, at I er flyttet så afsides?

Du spørger, om du kan få hjælp til at flytte hjemmefra, selv om du er under 18 år. Jeg tænker, at det er en stor beslutning, så det kunne måske være godt at overveje, om der mon kunne være en anden løsning, du kunne prøve først..? Har du mon noget familie på fastlandet i nærheden af dit gymnasium, som du kunne bo hos? Måske bare i en periode til at starte med - for at se, om det kunne fungere?

I nogle tilfælde vil kommunen kunne hjælpe dig, hvis du har så store problemer med dine forældre, at du ikke ønsker at bo hjemme. Det kan være forskelligt fra kommune til kommune, men du kan prøve at kontakte socialforvaltningen i din kommune og høre, hvordan de vil kunne hjælpe dig bedst. Børns Vilkår har mulighed for at give dig en Børnebisidder, som kan hjælpe dig med at kontakte kommunen, tage med til eventuelle møder og sørge for, at dine rettigheder bliver overholdt. Du kan læse mere om vores bisiddere her >>

Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke.

Mange hilsner BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat