Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil have sex med bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Du tænker måske, at du er den eneste, der går rundt med sådan tanker – men det er du ikke! Det er faktisk almindeligt, at man kan tænke på at have sex med et familiemedlem, fx en bror.

Du skriver, at din bror har læst din bog, der handler om nogle af de ting, der fylder hos mange teenagepiger. Måske er det derfor, du kobler ham sammen med de tanker? Han er måske endda den eneste, der har læst den og givet dig ros? Det betyder nemlig noget. Det var sikkert dejligt for dig, at han roste dig. På en måde kan man sige, at han fik øje på dig – og så dig på en ny måde. En mere voksen måde. Måske er det den følelse, du godt kunne lide.

Du skal vide, at selvom du har tanker om sex med din bror, så er det ikke sikkert, at det er noget, der vil være særlig rart, for hverken du eller din bror at føre ud i livet. Sådan er det tit med fantasier – de er spændende, netop fordi de er fantasier. I virkeligheden, vil du og dit brors forhold meget nemt kunne ødelæges, hvis I havde sex.

I Danmark er det faktisk også ulovligt, hvis søskende har sex med hinanden. Din bror er over 18 år – og du er under 15, og derfor vil han kunne straffes, hvis I har sex. Så selvom tanken måske er fristende lige nu, er det ikke en god ide. Og det er heller ikke sikkert, at du vil synes, at fantasien er lige så spændende om nogle uger, måneder eller år.

Derfor vil jeg råde dig til at begynde at flirte med en anden sød dreng. Mon der er en i din klasse? Eller i en af de lidt ældre klasser? For du er i en alder, hvor det er naturligt, spændende og dejligt at flirte – og det skal du bestemt ikke holde op med.

Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat