Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sports mareridt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder til, at du har været igennem en meget hård tid - både imens du ventede på at kunne spille igen, og nu hvor du gerne må spille. Når man har været en af de bedste, kan det være rigtig hårdt at skulle vænne sig til en ny position. Det tror jeg, at de fleste sportsfolk kan genkende. Derfor tænker jeg sådan på, om du mon har fortalt din far, hvorfor du gerne vil gå til en anden sportsgren? Ved han, at det lige nu gør dig rigtig ked af det at spille håndbold?

En anden ting, som jeg tænker på, er, om du mon har talt med din læge. En genoptræning kan jo tage lang tid. Nogle gange rigtig lang tid, men ofte er der gode chancer for, at man kan træne sig op, så man igen er en af de bedste. Hvis det altså er det, man gerne vil. Så hvis du stadig drømmer om at kunne spille håndbold, skal du måske overveje, om der er chancer for, at det igen kan blive sjovt? Det kan jo også være, at du bare har brug for en lille pause, før du måske kommer til at savne det igen?! 

Det vigtige er, at en fritidsinteresse er noget, man selv har lyst til. Det kan godt være, at man nogle dage ikke rigtig gider afsted, men i det store hele skal det være noget, der tilføjer glæde til ens hverdag. Når jeg læser dit brev, så lyder det ikke til, at håndbold gør det på nuværende tidspunkt - og selvom din far ikke er enig, så tænker jeg I skal have en snak om dette. Du har ret til selv at vælge, hvad du bruger din fritid til. Forældre må gerne støtte og hjælpe ens barn med at vælge fritidsinteresse, men tænker ikke det er godt at tvinge dig. Hvis det ikke hjælper at snakke med din far, er der måske en anden, du kan tale med? Måske din mor, din håndboldtræner eller en anden, du selv har i tankerne. Kunne det måske være en mulighed? 

I det vi kalder for Børnekonventionen står der i Artikel 12- Retten til at udtrykke meninger:  Du har ret til at have din egen mening, og den skal respekteres af de voksne. Du kan læse mere om Børnekonventionen her: http://boerneportalen.dk/rettigheder/b%C3%B8rnekonventionen/ 

Jeg håber, mit svar har hjulpet dig til nogle ideer. Hvis du har brug for det, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat