Brev

Sengetider

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 årMange tak for dit brev til brevkassen. Når jeg læser dit brev, kan jeg tydeligt høre, at du er træt af, at du og din lillebror skal ligge i jeres senge kl. 21.30. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at acceptere jeres sengetider.Omvendt synes jeg også, at du er rigtig god til at se "sengetids-situationen" fra dine forældres synsvinkel. Du skriver, "at de bare prøver at passe på os", hvilket jo er rigtigt. Det er altid forældrenes ansvar at sikre og sørge for, at deres børn trives – og at få rigeligt med søvn er en vigtig forudsætning for en god dag.
Men som du også selv skriver, så er du jo heller ikke interesseret i at sidde oppe hele natten, men derimod at få rykket sengetiden lidt, så den passer lidt bedre til dig og dine behov. Jeg kan forstå, at du allerede har forsøgt at snakke med dine forældre, men jeg er lidt i tvivl om, hvilke argumenter, du er kommet med? Jeg kan ikke læse ud fra dit brev, om du har svært ved at komme op om morgenen, men hvis det ikke er et problem, kunne du måske spørge dine forældre, om du måske måtte få en "prøve-periode", hvor du fik lov til at være oppe til kl. 22, måske? Eller at du fik lov til at læse i en bog fra 21.30-22? På den måde kan dig og dine forældre efter lidt tid tale om, hvordan det går? Det vil give dig mulighed for at vise, at du godt kan være ansvarlig for din egen "friskhed"? Jeg synes, du har været rigtig god til at forklare mig, hvordan du har det med dine sengetider, så du kan overveje, om du måske skal vise dine forældre dit brev til brevkassen – og mit svar? Jeg håber, at du og dine forældre finder en løsning, der passer godt til jer alle sammen. De bedste tanker fra BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat