Brev

Papfar problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære trettenårige pige,

Det var godt du skrev, for jeg kan læse, at du er meget alene med alle dine tanker og følelser. Du skriver meget klart, hvad der sker i dit liv for tiden. Du skriver også, at du har brugt 11 år på at komme dig over, at din far forlod din mor for at flytte sammen med hans kæreste. Det behøver ikke også at være sådan i forhold til din papfar.

Jeg kan se du er en meget omsorgsfuld og forstående pige, der vil det allerbedste for din mor og din lillesøster. Jeg får derfor en fornemmelse af, at det må være ekstra svært for dig, at give dig selv lov til at have de følelser omkring din papfar, som du beskriver. Jeg synes det er et modigt at skrive til BørneTelefonen og fortælle præcis hvordan DU har det og hvordan DU oplever alt det hele.

Jeg forstår godt det kan være svært, at sige noget dårligt om K til din mor, nu hvor hun endelig er glad igen. Jeg forstår også, at du ikke vil være skyld i at K græder og gøre din mor ked af det.

Jeg tænker, at du skal starte med at snakke med din mor omkring, hvordan du har det derhjemme med din papfar og dine følelser omkring din far og hans kæreste dengang han forlod jeres familie. Det er vigtigt, at din mor ved besked om, hvordan du oplever at være en del af jeres familie nu. Jeg ved fra andre unge, der har papfar og papmor, at det kan være rigtigt svært at være familie. Det er din mor, der bestemmer over dig – som du sikkert ved – til du bliver 18 år, og det er din mor og far, der skal passe på dig, så du føler dig tryg.

Du skal vide, at du har ret til at sige, hvad du mener, selvom du ikke kan bestemme.

Derfor er det lige nu vigtigt, at du og din mor får snakket, så du kan føle dig tryg, derhjemme. Det er også vigtigt du kan være sikker på hun lytter til dig og har forstået at du har brug for mere tid og ikke vil til psykolog, fordi de tror dit og din papfars forhold er dårligt. Hvad tænker du om det?

Jeg håber, du kan finde mod til at få snakket med din mor en dag, hvor du har overskud og er glad, så det bliver en god snak i stedet for du går med til noget, du slet ikke har lyst til. Du kunne måske spørge din mor, om I skulle gå en tur eller gå på cafe. Tit er det lettere at få gode snakke, når man går tur eller er et andet sted end derhjemme.

Du kunne også vise din mor dit brev og mit svar, hvis det var lettere for dig. Eller måske skrive et helt nyt brev? Måske kunne det være en anden mulighed?

Jeg håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat