Brev

Mine forældre tager mine ting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Mange tak for dit brev.

Jeg kan godt forstå, at du synes, at det er uretfærdigt. Jeg tror, at der er mange børn OG voksne som ville opleve det som en stor negativ indgriben i deres liv, hvis de skulle undvære deres telefon og computer. Så jeg kan godt forstå, at det ikke er spor nemt.

Jeg synes, at du skal tale med dine forældre om, hvordan du har det. Jeg fornemmer i dit brev, at du måske allerede har prøvet på det. Men måske kan I prøve, at tage en snak igen på et tidspunkt, hvor I ikke er uvenner. Måske kan I tale om, hvad der starter jeres skænderier og undersøge, om I kan blive bedre til at løse dem og lytte på hinanden. 

Det er sådan, at dine forældre jo bestemmer over dig, fordi du er under 18 år. Men du har stadig ret til at blive lyttet på. Og det er vigtigt, at man lærer noget af de ting, der ikke helt fungerer. Og det gør man ikke så godt, hvis man bare straffer hinanden. Så det lyder som om, at I skal finde nogle andre regler. Tror du, at du ville kunne snakke med dine forældre om det?

I kan også prøve, at tale om det, der fungerer. Hvornår har I ikke problemer med at skændes? Og hvornår føler I, at I lytter til hinanden?

Hvis det ikke ændrer på noget at tale med dine forældre, så kan du måske prøve at ringe til BørneTelefonen og tale med en rådgiver om, hvad I ellers kan gøre. Måske har du en god bedstemor eller bedstefar, du kan tale med det om og som også ville kunne tale med dine forældre om, hvordan du oplever det.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat