Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre skændes virkelig tit

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Hvor er du god til at skrive og sætte ord på det, som mange ikke tør sige højt; nemlig hvor hårdt det kan være at stå midt i forældrenes skænderier.

Det er aldrig barnets skyld, når forældrene skændes - det er en konflikt mellem de voksne. Nogle gange kan det være svært for de voksne at udskyde et skænderi og så sker det, at bølgerne går højt - også selv om der er børn tilstede.

Det bedste ville være, hvis forældrene kunne vente eller havde mulighed for at gå et andet sted hen, når de havde behov for at diskutere.

Børn føler sig nemlig mest trygge, når forældrene har det godt. Derfor kan jeg også godt forstå, at du synes, at det ikke er til at holde ud at høre på, og at du bliver ked af det, når dine forældre skændes. Dine forældre har brug for at vide, hvad det gør ved dig, når de skændes så meget. Sådan at de måske også kan få gjort noget ved grunden til, at de har mange konflikter. 

Derfor tænker jeg, at det er vigtigt, at du får snakket med dine forældre om det. At dine forældre forstår, hvad det gør ved dig: at du føler der er en dårlig stemning, at det er træls at høre på og at du faktisk bliver ked af det. Og ikke mindst, at det påvirker du og din brors trivsel. 

Hvis du synes, at det er svært at få det sagt til dem, kan du overveje at skrive dem et brev. Jeg kan se, at du er rigtig god til at beskrive din situation; dine tanker og følelser. Det gode ved et brev er, at du får mulighed for at sige alt, hvad du har på hjertet - uden at blive afbrudt.

En anden mulighed kunne være, at du snakkede med en anden voksen i dit liv, som du har tillid til - en som også kender dine forældre. Han eller hun vil kunne tage en snak med dine forældre om, hvad det gør ved dig, når de skændes så meget.

Jeg håber meget, at du får taget hul på snakken - enten med dine forældre eller en anden voksen.

De bedste ønsker fra

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat