Brev

Min mor priotere mig ikke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, du lyder som en meget omsorgsfuld pige, der ikke vil gøre din mor ked af det. At være omsorgsfuld er en rigtig god kvalitet at have, men det er også vigtigt at passe på dig selv. Jeg tænker, at det må være en ubehagelig følelse at føle, at man bliver kastet frem og tilbage mellem sine forældre. Derudover synes jeg også at kunne læse, at du ikke rigtig føler dig hjemme hverken ved din mor eller far. Er det mon rigtig forstået? Hvis det er sådan, du har det, kan jeg godt forstå, at det er svært at være dig.

Nogle børn og unge beskriver, at de ikke føler sig tilpas eller velkomne i deres egne hjem. Det er nærmest som at være rodløs, fordi de ikke føler, at de hører til nogen steder. Hvis du kan nikke genkendende til de følelser, tænker jeg, at det er rigtig vigtigt at få talt med dine forældre om det. De skal vide, at du ikke trives, og at der er nogle ting, du ville ønske, var anderledes. Det er rigtig godt, at du allerede har talt med din mor omkring tonen i jeres hjem - men måske er det på tide med endnu en snak, hvor I får talt mere grundigt om det. Hvis du synes det er vanskeligt at tage hul på, kan du eventuelt vise hende dit brev og mit svar.

Jeg bliver nysgerrig på, om du mon har det på samme måde både hos din mor og far, eller om er der et sted, der føles mere som dit hjem? Jeg spørger, fordi du har en alder, hvor du selv har indflydelse på, hvor meget du skal være ved den ene og anden forælder. Hvis du for eksempel, har et ønske om at være mere ved din far, er der en mulighed at ændre antallet af dage. Det kan også være, at der er en hel anden løsning, du finder allerbedst. I hvert fald er det vigtigt, at din stemme bliver hørt.

Her til sidst vil jeg blot anbefale dig at gå ind på vores temaside om skilsmisse. Selvom dine forældre har været skilt længe, er det alligevel et fint sted at læse mere om dine muligheder og blive klogere på, hvad andre børn og unge tænker om at være skilsmissebarn og have papforældre.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

Børnetelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat