Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min forældre er overbeskyttende…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil bruge tid med dine venner. Og også gerne selv vil være med til at styre lidt, hvornår du skal det.

Der er mange børn, der oplever, at det er svært at finde balancen mellem hvad man selv vil og hvad ens forældre synes man skal. Jeg tænker på, om du og din mor mon har talt sammen om, hvorfor hun bliver sur i de situationer?

Måske kan du prøve at tale med hende, når hun ikke er sur. Så kan du fortælle hende, hvor ked af det eller frustreret du bliver i de situationer, du nævner. Jeg tænker på, at hun måske lige skal vænne sig til, at du er ved at blive ung. Det vil være godt, hvis I sammen kan finde frem til nogle aftaler om, hvornår du skal give besked om, hvor du er. Så kan I se, hvordan det går og om din mor bliver mere tryg ved det. 

Det lyder rart, at du kan snakke med din veninde og hendes mor. Det kan i hvert fald nogle gange være lettere at forklare andre, hvordan man har det, hvis man har sat ord på det før.

Det er dejligt, at du og din søster har et godt forhold. Mon hun også oplever, at din mor bliver sur, og at hun ikke må de ting hun gerne vil? Måske kan I tale sammen alle tre og finde ud af, om I kan gøre noget andet i de situationer, hvor det ender med en konflikt? Du kan eventuelt vise hende brevet og svaret her, hvor du jo forklarer nogle af de situationer som frustrerer dig.

Jeg håber, at du får talt med din mor og at I får en god snak og aftaler. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til  til BørneTelefonen 116111 og få nogle flere råd til, hvordan I kan tage snakken. Din mor kan også ringe til ForældreTelefonen 35555557, hvis hun har brug for at tale om problemet.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat