Brev

Min forældre er overbeskyttende…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil bruge tid med dine venner. Og også gerne selv vil være med til at styre lidt, hvornår du skal det.

Der er mange børn, der oplever, at det er svært at finde balancen mellem hvad man selv vil og hvad ens forældre synes man skal. Jeg tænker på, om du og din mor mon har talt sammen om, hvorfor hun bliver sur i de situationer?

Måske kan du prøve at tale med hende, når hun ikke er sur. Så kan du fortælle hende, hvor ked af det eller frustreret du bliver i de situationer, du nævner. Jeg tænker på, at hun måske lige skal vænne sig til, at du er ved at blive ung. Det vil være godt, hvis I sammen kan finde frem til nogle aftaler om, hvornår du skal give besked om, hvor du er. Så kan I se, hvordan det går og om din mor bliver mere tryg ved det. 

Det lyder rart, at du kan snakke med din veninde og hendes mor. Det kan i hvert fald nogle gange være lettere at forklare andre, hvordan man har det, hvis man har sat ord på det før.

Det er dejligt, at du og din søster har et godt forhold. Mon hun også oplever, at din mor bliver sur, og at hun ikke må de ting hun gerne vil? Måske kan I tale sammen alle tre og finde ud af, om I kan gøre noget andet i de situationer, hvor det ender med en konflikt? Du kan eventuelt vise hende brevet og svaret her, hvor du jo forklarer nogle af de situationer som frustrerer dig.

Jeg håber, at du får talt med din mor og at I får en god snak og aftaler. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til  til BørneTelefonen 116111 og få nogle flere råd til, hvordan I kan tage snakken. Din mor kan også ringe til ForældreTelefonen 35555557, hvis hun har brug for at tale om problemet.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat