Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min far og jeg har ikke kontakt mer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder bare som om, at det er en meget svær situation for dig. Jeg kan virkelig godt forstå, at du føler dig ked af det og skuffet.

Det er meget vigtigt, at du ved, at det ikke er din skyld. Det er ikke OK, at din far skriver sådan til dig. Har du mon snakket med din mor om, hvordan han skriver til dig? Det lyder bare rigtig ubehageligt at modtage sådan nogle beskeder fra ham. Hvis ikke du har snakket med din mor, er der mon så en anden voksen, du kan snakke med? Det er nemlig vigtigt, at du har en voksen, du føler dig tryg ved, som du kan snakke med om det her. Det er ikke noget, man skal gå med alene.

Det er simpelthen så sejt, at du kan se, at han opfører sig forkert. Det er rigtig godt – men det gør det selvfølgelig ikke nemmere. Jeg kan godt forstå, at du tog lidt afstand til ham efter den omgang. Det er en rigtig svær beslutning at tage, ikke at se sin far og samtidig vigtigt, at du også passer på dig selv, når du kan mærke, at det bliver for meget.

Jeg kan rigtig godt forstå, hvis du ked af, at du ikke ser ham. Har du mon tænkt over, om du måske kunne skrive en SMS til ham, hvor du fortalte, hvor ked af det du bliver, når han opfører sig sådan? At du ikke har brug for, at han vender det i mod dig. Det kunne også være, at du kunne skrive alle dine tanker i et brev og sende det til ham? Det lyder som om, det er svært for din far at sætte sig i dit sted. Måske ville det brev hjælpe ham til at forstå, hvor ked af det du bliver. At du har brug for ham som din far, at han tager sit ansvar som en far og ikke lægger skylden over på dig.

Jeg kan godt forstå, at du ikke er klar til at se ham lige nu. Det er også rigtig ærgerligt, at du bliver nødt til at se ham til din brors studenter fest. Måske du kunne skrive i brevet til din far, at du ikke har lyst til at snakke med ham lige nu? At du vil komme til studenterfesten, hvis din far lover, at han ikke begynder at tale til dig på den måde, som han har gjort på det sidste. Måske kan I lave en aftale om, at I hilser pænt på hinanden og siger noget pænt, og herefter kan en evt. snak handle om, at din bror er blevet student. Hvad tænker du, at han ville sige til det?

Du er altså bare så sej, og det er helt forståeligt, at du er fortvivlet og ked af det. Det er vigtigt, at du får fortalt ham, hvor ked af det du er. Og det er vigtigt, at du får hjælp af en anden voksen – måske din mor, en anden voksen i familien, eller måske en skolepsykolog?

Jeg håber, at du har fået nogle idéer til, hvad du kan gøre. Du altid velkommen til at skrive igen på chatten, ringe eller smse på 116111.

Kærlig Hilsen,

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat