Brev

min familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

 

Hvor er det godt, at du skriver herind for at få hjælp til at finde ud af, hvordan du kan få det bedre med din familie igen. 

Jeg har snakket med mange andre, der beskriver de samme ting. Du er altså slet ikke alene om at synes, at det kan være svært med familien. Ofte handler det om to ting, nemlig misforståelser og dårlig kommunikation. Man kommer hurtigt i en dårlig vane med at snakke på en bestemt måde til hinanden, og så bliver det bare sådan, man gør i familien. Måske har du også oplevet det?

Jeg tror ikke, at der er én gylden vej til at ændre det, men små ting som at spørge, om hvordan det går, om man kan hjælpe med noget og et lille smil, kan tit bløde op for en dårlig stemning - det gælder især også de voksne i familien.  

Det kan være svært og føles hårdt, når man har mange tanker, som man selv skal holde orden i og finde løsninger på. Faktisk kan man opleve, at man får helt svært ved at koncentrere sig, fordi alle de andre ting fylder. Derfor kan det nogle gange være rart at få delt sine tanker med andre. 

Du lyder som en pige, der rigtig gerne vil sin familie, og jeg ved ikke, om du har snakket med andre om det her, og om du måske har prøvet at snakke med din mor om det? Hvad ville der mon ske, hvis du fortalte din mor, at du har det sådan her og du har brug for hendes støtte til at få det godt? 

Når man skal snakke sammen om så vigtige ting, synes jeg, at det kan være rart at forberede sig til snakken. Det kan man fx gøre ved at overveje, hvornår man vil snakke sammen, hvem der skal være der og hvad man skal sige. 

Du kunne fx sige til din mor, at du har haft det svært i lidt tid, og at du bliver ked af det, når hun siger, at du ikke vil jeres familie, fordi du i virkeligheden rigtig gerne vil familien - at du gør, hvad du kan for at være med. Måske kan du også fortælle, hvordan du håber det kunne være i jeres familie. Kunne du mon have mod på at sige det?

Hvis det er rigtig svært at sige, kan du måske give brevet her til din mor? Det kan også være, at du har en helt anden person i tankerne, en som det kunne være rigtig rart at snakke med? 

Ved at skrive herind har du allerede vist, at du har modet og kræfterne til at ændre det her, og jeg håber, at I finder gode løsninger sammen som familie. 

Kærlige tanker fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat