Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ligeglad mor, ødelagt familie, ruineret liv.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 
Kære pige på 12 ( snart 13 år)
Tak for dit brev. Brevet er slet ikke for langt, for du har meget på hjertet, og mange smertefulde oplevelser at fortælle om, og det giver et godt billede af, hvordan din opvækst har været og hvordan du har det.
Når man er udsat for så mange forskellige ting, som du beskriver, sætter det sine spor, og på et tidspunkt bliver de dårlige oplevelser for meget, så kroppen og sjælen ikke kan rumme dem.
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er, hvad der sker for dig. Du plejer at være stærk og se ud som en glad pige, men inden i dig har alle de svære ting hobet sig op.
Derfor er det godt, at du skriver og beder om hjælp, for det har du brug for. Du har prøvet at snakke med din mor mange gange, men det lyder som om, hun ikke har overskud lige nu til at støtte dig.
Alle børn har ret til at have det godt både i familien og i skolen, og du har ret til at få noget hjælp, så du kan komme ovenpå igen. Det er kommunens socialforvaltning eller skolen, der skal hjælpe børn, der ikke trives. Din skole har skolepsykologer tilknyttet, det er gratis at snakke  med en skolepsykolog. Men for at snakke med en skolepsykolog, kan du finde ud af, hvornår skolepsykologen er på din skole - måske er der et fast lokale på skolen, hvor psykologen har samtaler med børn? Din lærer eller kontoret ved, hvornår psykologen kommer på din skole. Det kan også være, at du vil snakke med din lærer eller en AKT lærer om, det med skolepsykologen. En anden mulighed er at ringe til kommunens PPR afdeling (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) - det er der, hvor skolepsykologerne har fast kontor - det kan være, at din mor vil hjælpe dig med det ellers kan du også selv ringe til kommunen og spørge efter en skolepsykolog - hvis du har mod på det?
Du vil gerne tale med en psykolog, og det tænker jeg, er en god ide. Men jeg synes, at din situation er så bekymrende, så jeg vil foreslå, at du også får en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe med at finde en god løsning for dig. En bisidder er en socialrådgiver, der vil støtte og hjælpe dig, hvis skolen og kommunen skal kontaktes. Der er mange børn, der har været meget glade for den løsning.
Du kan læse mere om vores bisidderordning på vores hjemmeside www.bornetelefonen.dk/bisidder. Her kan du også se, hvordan du får en bisidder. Hvis du beslutter dig for at få en bisidder, vil du blive kontaktet inden for 24 timer efter, at du har bedt om det. En bisidder snakker med dig om, hvordan du har det og det du har brug for støtte til. Du kan også ringe eller sms'e på 11611 eller chatte med os, så kan vi hjælpe dig med at få en bisidder. 
Hvis du er i tvivl om, hvad du vil, synes jeg, du skal ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke din situation igennem med en rådgiver. Det tror jeg, vil hjælpe dig.
Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat