Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Dreng på 13. 

Det er aldrig rart at skulle gøre nogen kede af det og slet ikke ens mor og far. Det er helt naturligt, at du ikke kan lide al den flytten frem og tilbage mellem dine forældre. Sådan er der rigtig mange børn der har det. 

Det er super godt, at du kan snakke med din mor om det og det er mega sejt, at du har skrevet herind om hjælp. Godt gået. 

Du skriver, at din far ikke vil have, at du bor flere dage hos din mor. Derfor synes jeg du skal lade din mor snakke med din far om, hvad det er du har lyst til og brug for. Det er de voksne, der skal tage ansvar for, at børn har det godt. 

Børn har også nogle rettigheder, når ens forældre bliver skilt. For eksempel det der hedder initiativret. Du kan læse mere om dette i boxen ved siden af.

Du kan også foreslå din mor, hun ringer til vores Forældretelefon på 35 55 55 57, hvor hun kan få råd til, hvordan hun bedst støtter dig.
Du skal ikke stå i en situation, hvor det kan se ud som om, at du vælger mellem din mor og far. Det du giver udtryk for i dit brev, det er, at du har brug for at bo størstedelen af tiden hos din mor, fordi du ikke bryder dig om at flytte frem og tilbage hele tiden. Det er de voksnes ansvar at bestemme og finde en måde I kan være sammen på, så du også har det godt med det.

Du virker som en sød og betænksom dreng og jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke fremover. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen. 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat