Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke klare det mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige dreng

Tak for dit  stærke brev. Stærkt, fordi du ærligt fortæller om den smerte du bærer rundt på, og som er alt for tung for dig. Den smerte kommer fra alle de tæsk og hårde ord, og den er ved at trække dig ned. Jeg tror, det er derfor du har fantasier om at hoppe ud fra et højt hus – du orker ikke mere, og det er fristende bare at give slip på alt lortet.

Samtidig læser jeg i dit brev, at du en person med rigtig mange drømme. Gode, smukke drømme! Du vil gerne rejse, udforske verden, have et liv med okay økonomi (=middelklasseliv), få en familie der elsker dig og ikke mindst, så drømmer du om at få børn du kan elske og passe på.

Du lyder som om at du tror, at dine drømme ikke vil lykkes for dig, men det tror jeg de vil. Jeg tror, at du kan få alle de ting du savner, hvis du kan tro på dine drømme og dig selv. Tro på, at du kan, vil og skal opleve det hele, at få kærlighed og være glad.

Den kærlighed du kender hjemmefra, det er en kærlighed som er blevet viklet ind i vold. Sådan skal det ikke være. Jeg forstår fuldstændig, at du vil beskytte din familie, og at du elsker dem, men jeg fornemmer, at du er nået til et punkt hvor du bliver nødt til at blive uafhængig af din familie. Kunne du forestille dig at have en hverdag uden tæsk? Jeg tænker, at du bor hjemme stadig. Hvis det er rigtigt, så tror jeg, det vil være godt at flytte. Men hvad mener du mon selv?

Jeg tænker også på, om du er i gang med at tage en eller anden uddannelse? Hvis du gerne vil have god økonomi, og du gerne vil klare dig selv og kunne hjælpe andre, så er uddannelse og arbejde nødvendige. Men lige nu, lyder det til, at det vigtigste er at du får mulighed for at få det godt og fange dine drømme og leve dem?

Du skal snakke med nogen om hvordan du har det. Det er første step. Du har brug for hjælp fra nogen, udenfor din familie. Er der en fornuftig voksen du har tillid til, som du mener kan hjælpe dig? Brug dit stærke brev til at råbe en god voksen op. Hvis du ikke kender sådan en person, så ring til BørneTelefonen. Der sidder virkelig dygtige rådgivere som kan stille dig nogle spørgsmål, så vi kan finde ud af hvordan den bedste hjælp til dig vil være. Der er mange muligheder! Vi kan også bare tale sammen hvis du har det dårligt. Det kan også være, at du har brug for hjælp til at bo et andet sted, snakke med kommunen om det? Det kan du få hjælp til af en bisidder fra BørneTelefonen - gratis. En bisidder er en socialrådgiver, som sikre, at dine rettigheder sikres og er på din side. Måske er det noget du vil tænke over eller ringe og snakke med os - du kan også læse mere om vores bisidder her:

Hvis du igen tænker på at tage dit eget liv, så må du love mig at snakke med nogen om dine tanker. Når vores telefoner lukker kl. 23, så kan man ringe til Livslinien frem til kl. 4 om morgenen på nr. 70 201 201. Læs om dem her http://www.livslinien.dk/

Jeg tror du er på vej i den rigtige retning, og jeg sender mange kærlige tanker til dig. Kæmp videre. Lad os høre fra dig.

Kram og kærlige tanker

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat