Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har været seksuel med min lillebror og jeg væmmes ved mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Heldigvis fik du taget mod til dig og fik skrevet om dit problem. Jeg kan læse, at det fylder rigtig meget for dig, så det var super godt, at du kom ud med det i dit brev.

Jeg vil skynde mig at sige til dig, at jeg slet ikke tænker dårligt om dig, fordi du som 10 årig er blevet slikket af din lillebror. Jeg ville ønske for dig, at du kunne smide al den skam og skyld langt væk, som du føler, og som plager dig og påvirker dit liv. For du behøver hverken at skamme dig eller føle dig skyldig.

Du skriver selv, at I ikke vidste, hvad I gjorde. Det var en kærlig og uskyldig leg mellem jer. Sådan som du fortæller det, lyder det som om I begge nød det, og det var ikke grænseoverskridende for nogen af jer. Det var en spændende og pirrende leg for jer begge, og det ødelagde formentlig ikke tillidsforholdet mellem jer.

Du er inde på, at sex mellem søskende er forbudt. Hvis det foregår, kaldes det incest. Hvis to voksne, der er i familie med hinanden, har sex, er det forbudt, også selv om de er enige om det. Men I var jo børn, og så er det en anden sag. Så længe der ikke var tvang eller grænseoverskridende adfærd indblandet, vil man sige, at det kommer ind under børns sexuelle lege. 

Du skal vide, at det slet ikke er ualmindeligt, at søskende er nysgerrige i forhold til hinanden, og mange forældre har fundet deres børn i gang med at udforske hinanden. Hvis du turde fortælle om det til veninder, er jeg ret sikker på, at nogle af dem har prøvet lignende ting i forhold til deres søskende.

Jeg håber, at mit svar vil hjælpe dig til at gøre dig selv fri af dine skamfulde tanker og følelser. Og jeg håber, at du på den måde kan komme videre med dit ungdomsliv.

Hvis du har brug for mere rådgivning, vil jeg anbefale, at du kontakter sexlinien for unge. Det er en anonym rådgivning, og de har både telefonrådgivning, chat og brevkasse. De vil helt sikkert gerne komme med feedback på dine tanker.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat