Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad sker der?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16

Tak for dit brev. Det berører mig meget at læse dit brev, og jeg tænker: hvor er det godt, at du nu rækker hånden ud og beder om hjælp, for det lyder til, at du har meget brug for at nogle voksne er der for dig, og lytter til hvordan du har det. Hvor er det godt gået af dig, at du nu forsøger at tage dit eget liv og dine behov alvorligt. 

Din egen ide om at du har brug for at snakke med en psykolog er måske nok en god ide. Det er faktisk sådan, at der er psykologer til rådighed gratis i alle kommuner, og de er der for børn og unge op til 18 år, så den mulighed har du også. I alle kommuner eksisterer der en Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Både lærere og forældre kan henvise til dem, og i dit tilfælde vil jeg måske nok råde til, at du går til en lærer og beder dem om hjælp til at henvise dig. Du kan evt. vise dit brev og mit svar til en lærer.

Der er også en anden mulighed, og det er at du får en bisidder fra Børns Vilkår til at hjælpe dig med at gå til kommunen i den by, hvor du bor. Du kan læse mere om bisidderordningen her >>. I vil sammen kunne kontakte en socialrådgiver og fortælle ham eller hende din historie, og vedkommende kan så se på, hvilken hjælp de kan tilbyde dig. Kommuner er også forpligtigede til at hjælpe familier, som af den ene eller anden grund fungerer dårligt. Du kan kontakte bisidderordningen direkte på tlf.nr: 35 55 55 59, eller du kan ringe til BørneTelefonen på 116 111, de kan også sætte dig i forbindelse med bisidderordningen. Du vil også kunne drøfte din situation igennem med BørneTelefonen, det kan være at de også har nogle andre ideer til, hvad du kan gøre der hvor du bor.

Jeg synes bestemt, at det lyder helt rimeligt, at du har brug for hjælp, for det er ikke godt i længden, når du ikke føler dig mødt og forstået med dine behov. Jeg forstår rigtig godt, at du bliver ked af, at dine forældre ikke har tid og overskud til dig. Alle mennesker har brug for at blive set og anerkendt for det de er og for deres kvaliteter, og jeg forstår godt, at du føler det uvoverskueligt at skulle være i det i 4 år mere, hvis der ikke sker en forandring. Det kan være, at det kunne være godt for dig at komme væk hjemmefra i en periode, evt. på efterskole, og det kunne også være, at kommunen kunne gå ind og hjælpe jer som familie, så I kunne få det bedre sammen..?

Jeg håber meget, at du vil gå videre med det og benytte dig af en af de muligheder, jeg har foreslået.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat