Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hus-Katastrofen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Det lyder virkelig ikke rart. Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at tage afsted igen, efter den oplevelse du havde sidste år. Måske kan vi finde ud af, hvordan det kan blive ok, hvis du skal med - alligevel.

Du skriver, at hvis du siger det til din far bliver han ked af det. Jeg kan godt forstå, at du får den tanke. Men det er nu allievel det, jeg synes du skal gøre. Måske kan din mor hjælpe dig? Og hvis du nu fortæller ham, hvorfor du ikke vil med, kan det jo være at han godt kan forstå det.

Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at du prøver at tale med din far om alt det, du skriver i brevet. Han ved nok ikke, hvor bange du var sidst, og hvor ubehageligt, det var for sig at sove i kælderen.
Hvis du synes, det er svært at sige til ham, vil jeg foreslå dig at vise ham det brev, du har skrevet her. På den måde, vil han kunne se præcis, hvorfor du ikke vil med. 
Måske kan I to i fællesskab lave nogle aftaler, der gør at du godt kan tage med og få en bedre tur. Det kan også være, at I kan lave nogle aftaler med din pap-søster, så hun husker, at du også skal være med sammen med hende og kusinen.

Det kan også være, at det er en idé, at du får en anden voksen til at hjælpe dig med denne snak med din far. Måske kan din pap-mor, din mor eller din lærer hjælpe dig. Jeg ved jo ikke helt, hvem du har af voksne omkring dig, men det er meget vigtigt, at din far forstår, hvorfor du ikke vil med. Hvis han ved at det ikke handler om ham, men om nogle andre ting, der påvirker dig, håber jeg, at han vil forstå dig og finde ud at, hvordan det kan blive ok for dig at tage med eller måske ikke tage med.

Jeg håber, at du kan løse det sammen med din far, så I kan få en god efterårsferie. En ferie skal jo helst være noget man glæder sig til. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat