Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine forældre skal skilles

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dig!

Tusind tak for dit brev til børnetelefonen. Du for sej, at du skriver ind og fortæller hvad der går dig på. Du skriver dine forældre skal skilles og din far drikker og din mor bliver sur. Det går selvfølgelig ud over din koncentration i skolen. Det må ikke være rart kan jeg forestille mig og alligevel tager du dagene som de kommer. Du er bare sej , skal du vide.

Det skal du selvfølgelig have hjælp til . Det skal du ikke gå alene med. Først vil jeg sige godt din far er i behandling for sit alkohol misbrug. I sådan en situation er det rigtig vigtigt for dig , at du har nogen du kan snakke med. Har du evt nogen fra din familie du kan kontakte som du føler dig tryg ved?

Det kan godt være svært at gå med sine tanker alene . Men du er heller ikke alene , du har jo allerede taget kontakt til os ved at skrive ind til os på børnetelefonen. Jeg kan godt forestille mig du har en masse tanker omkring din forældres skilsmisse og din fars behandling og din skole. Jeg vil gøre alt for at hjælpe dig med hvad du kan gøre.

  1. Jeg syntes du skal ringe til børnetelefonen på 116111 der er der en voksen du kan snakke med og de kan give dig nogle råd til hvad du skal gøre. Du kan også se mere her – fx videoen om hvordan det kan være, at ringe til BørneTelefonen og tale om alkohol i familien.: https://bornetelefonen.dk/alkohol-i-familien/. Du kan ringe hele døgnet også om natten.
  2. Du kan også starte  med at fortælle det til en lærer, som du føler dig tryg ved. Har du en pædagog fra skolen du føler dig tryg ved som du kan fortælle det til? Det er godt at din lærer ved, hvorfor du måske har lidt svært ved at koncentrere dig. Så giver du læreren mulighed for at forstå, hvorfor skolen ind i mellem er lidt svær for dig at passe. Læreren får også en mulighed for at hjælpe dig ved at tage hensyn til dig.
  3. Du kan også skrive en lille liste , hvor du skriver ned hvad du tænker på omkring din situation.  Du får et link  https://bornetelefonen.dk/fortael-noget-svaert som hjælper dig med, hvordan du kan sige det, der kan være svært, til nogen.

Jeg håber, det giver mening det jeg har skrevet til dig.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen!

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat