Brev

forældre problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tusind tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver herind. Og hvor er det super sejt, at du har mod på at dele dine tanker med os. Jeg ved, at det er noget som rigtig mange børn og unge kan genkende.

Jeg kan godt forstå, at du bliver ked af det og frustreret, når din far skælder ud og er sur. Og når han misforstår dig, og hvordan du har det. Det lyder som om, han i virkeligheden ønsker, at I er mere sammen. Men istedet for at skabe en hyggelig stemning derhjemme, kommer han desværre til at bebrejde dig, at I ikke har så god kontakt.

Det kan være en rigtig hård tid både for den unge og for forældre, når man går fra barn til voksen.

Det er helt naturligt, at man som teenager er mere på telefonen, sammen med vennerne og mere i sit eget hoved, end man var tidligere. Sådan er det at være ung, og det betyder ikke, at man er uopdragen, ligeglad eller at man vil være sådan for altid.

Helt naturligt er det også, at man har brug for at sove mere, være mere alene og den slags. Sådan som det lyder til, at du også har? Men det kan godt give rigtig mange misforståelser og dårlig stemning derhjemme. Forældrene kan blive bekymrede og frustrerende, og savne deres datter eller søn. I bund og grund fordi begge parter holder utrolig meget af hinanden, hvilket, jeg også tænker, er tilfældet hos jer.

Jeg tror, at det ville være super godt, hvis du fik snakket med din far og din mor om, hvordan du har det. Måske ved de slet ikke, hvor ked af det du er over at få så megen negativ feedback fra din far. Og måske lægger din far slet ikke mærke til, at det er det, han gør.

Jeg ved fra andre unge, at det med at få sagt det, kan være rigtig svært. Og for nogle er det nemmest at skrive et brev eller en SMS til at starte med, eller vise dem det brev og svar, de har fået fra BørneTelefonen. Måske kunne det også hjælpe dig?

Nogle gange kan det være nemmere at vise sine følelser og tanker igennem et brev i stedet for at skulle sige det højt. Hvis ikke det går at tale med din far om det, kan du måske prøve at snakke med din mor eller en anden voksen, som så måske kan tale med din far om det.

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 11611, her vil der sidde en masse søde voksne, der meget gerne vil lytte til dig og komme med ideer. Og hvis din far har lyst, er han også meget velkommen til at ringe ind til vores ForældreTelefon på tlf.  35 55 55 57.

Igen mange tak for dit brev.

De allerkærligste hilsner

BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat